Državljani BiH uhićeni zbog šverca u Njemačkoj

Pripadnici njemačke policije su u opsežnoj akciji uhitili dva državljanina Bosne i Hercegovine (47, 48), inače braću, zbog sumnje da su ilegalno uvozili naoružanje iz zemalja bivše Jugoslavije i preprodavali ga u Njemačkoj, priopćeno je iz ureda javnog tužitelja u Berlinu.

Najviše su krijumčarili pištolje, ali i vojno naoružanje, poput pušaka. Kako prenose njemački mediji, polazna točka istrage njemačke policije bila su saznanja sigurnosne agencije iz BiH.

Tijekom akcije, policija je pretresla tri stana u Berlinu, kao i jedno mjesto za skladištenje. Jedan stan je pretresen i u Donjoj Saksoniji. U samoj akciji je sudjelovao veliki broj policajaca, uključujući i timove za specijalne operacije koji djeluju pri saveznim policijskim snagama.

Policija je zaplijenila naoružanje, municiju, ali i 78.000 eura u gotovini, zlatni nakit, luksuzne satove, kao i jedan automobil. Njih dvojica su pod istragom od lipnja, 2023. godine, a sumnjiče se za kršenje zakona o naoružanju, ucjenjivanje te pranje novca.

Inače, za 47-godišnjakom je već postojao nalog za uhićenje i to od okružnog suda u Tiergartenu. Naime, on je krajem siječnja prijetio muškarcu pokušavajući od njega iznuditi novac.

(www.jabuka.tv)