Prosvjed pred Lijanovićem: Šatori na Visokoj Glavici

Bivši radnici tvrtke Lijanovići, njih oko 140 u više smjena, i dalje prosvjeduju ispred sjedišta nekadašnjeg giganta mesne industrije Lijanovići na Visokoj Glavici u Širokom Brijegu, potvrdio je Feni Ivan Grbešić, nekadašnji radnik te tvrtke navodeći kako su radnici sinoć prespavali ispred tvrtke te kako neće otići sve dok se ne ispuni njihov jedini zahtjev, a to je isplata neisplaćenih plaća.

”Ispred tvrtke smo postavili šatore i ostat ćemo ovdje sve dok nam ne isplate naše zarađene plaće”, kazao je Grubešić, koji je, kako ističe, za Lijanoviće radio 18 godina, a nakon otkaza, koji je dobio ove godine nalazi se na Zavodu za zapošljavanje.

Osvrćući se na izjave federalnog ministra poljoprivrede kako to nisu njegovi radnici, Grubešić je istaknuo kako je ”gospodin Jerko stvarni vlasnik svih ovih firmi i on dan-danas stoji iza ove firme, što znaju i ptice na grani”.

”Meni samo nije jasno kakav obraz on ima da može izjaviti kako ovo nisu njegovi radnici i njegove firme”, rekao je.

Komentirajući izjavu Jerke Ivankovića Lijanovića kako je osnovni razlog neizvršavanja obveza s kojima su upoznati svi djelatnici, postupanje Uprave za neizravno oporezivanje BiH, odnosno to što su isti odbili povrat PDV-a u iznosu od preko 300.000,00 marka sa zakonskim zateznim kamatama njihovom gospodarskom društvu, Grubešić je kazao kako ne vidi razloga zašto bi radnici čekali povrat PDV-a.

”Mene baš zanima kako će im se vratiti PDV ako nisu plaćali porez”, naglašava Grubešić.

Bivši radnik Lijanovića, kaže kako su mu ostali dužni 15 plaća i da im se iz firme nitko ne obraća, te da sve informacije saznaju iz medija.

Uglavnom zaključuje: radnici će ostati ispred firme sve dok im se ne ispuni njihov jedini zahtjev, isplata neisplaćenih plaća.

Podsjećamo, Jerko Ivanković Lijanović kao suvlasnik tvrtke poručio je Upravi za neizravno oporezivanje da su nezakonito blokirali, kako kaže, najmoderniju tvornicu u BiH, a radnicima da bi, da može napustiti Sarajevo, prosvjedovao s njima.

Radnici, koji traže isplatu deset plaća i uplate doprinosa, prosvjeduju od petka u Širokom Brijegu.

(Fena | Bljesak.info)


15 komentara

 • Lipo im govorim da utemelje stožer u centru grada u Lijanovoj robnoj kući koju ima je adeze poklonio badava, samo za proviziju. Imaju pola prvoga kata praznog i kako je ovo jedan od značajnijih Lijanovićevih prihoda on će sve poduzeti da prosvjednike istjera, a što će dobiti medijsku pažnju cjeloga grada ŠB i BiH javnosti. To što se iskupljaju na Visokoj Glavici pred praznim uredima i halama ne pije vode, ako treba dežurati na Visokoj Glavici neka se smjenjuju, a stožer iz Robne kuće neka sa svim upravlja. Tu imaju telefon, sve higijenske uvjete, neka osposobe računar i narod ŠB će im svakodnevno dolaziti i davati potporu. Imaju i mogućnost snabdijevanja u Konzumu, besplatno naravno, a neka Konzum najamninu zaračunava u namirnicama koje će Lijanovi radnici trebovati za svoje preživljavanje. Neka od prosvjeda ne odustaju dok se ne ispune cjelokupni njihovi zahtjevi. Puna podrška obespravljenim radnicima i neka im je Čestit Božić i sretna Nova 2015. godina.

 • Da smo ljudi, bilo bi nas više s njima tamo… Prijatelja da im donesu podršku, ne samo u vidu hrane/pića, već da malo prosjede s njima tamo.. Možda i mladih koji bi se trebali htjeti boriti za nečija prava. Ali ne kod nas. Kod nas se ljudi parkiraju oko hotela, i piju kavu u gradskoj, i koga briga što neko tamo nije dobio plaću. i zaboga, di ćemo od sramote ić. (da nas još uslika zaisusa)
  Možda da i oni muškarci u haljinama nedjeljom s oltara pozovu na solidarnost s radnicima. Možda da osude one koji su ih doveli u tu situaciju. MOŽDA da po jedan od njih u smjenama sjedi s ljudima,da se malo, da malo SUOSJEĆAJU. Toga ima menisečini u Bibliji.
  Možda da one pizde koji su doveli te ljude u tu situaciju izopćimo. I njihovu djecu, i unuke, i auta. Možda da ih istjeramo iz grada, i prodamo njihove aute i sve što imaju, i damo ljudima plaće. Vrijeme je da NETKO nekoga NAPOKON nauči pameti.

 • i stvarno je istina KAD BOGATAŠ PROPADA SVI MU LETE POMOĆI I ZNANI I NEZNANI ,A SIROMAHA NAPUŠTAJU I ONI KOJI SU BILI SA NJIM.Koje se jamčevine daju da bi se kriminalci pustili, a vidi ovog jada niko da se javi,licemjeri

 • a jesi brizan ti miroslave pa da te malo podsjetim pronađi malo ko je bio tada u agenciji za privatizaciju i ko je lijanu prodao robnu kucu…pa nije je on sam sebi dao i kako se to ne zauzimas za druge radnike koji trpe zlostavljanje u širokom brijegu od drugih poslodavaca,,,samo ne smiju lajat, a jere je svoje obučio prosvjedima

 • DIGNI TE SE NARODI KUDA ,,NE CUJETE GLAS,,,DAJTE I OVIM JADNICIM NA VISOKOJ GLAVICI ,,,KRUVA ,,IDE I LJIHOVOJ DJECI ,,BOZIC —–…–

 • jeli vam bolje idite kuci spremajte se za BOZIC ,,,I DODITE U JERE U KUCU ,,NA BADLJI DAN KAD BUDU SVA 4 U KUCI ,,VALJDA CE DOCI ,,JAMITE AUTA I PRODAJTE NA OTPAD NIJE IH DOBRO VOZIT MOZDA SU UKLETI

 • UGLEDAJTE SE U GASU ,,UDARIJO U OVCE I ORE ON JE SE NA VRIME NAKRA A LIZO JERI GUZICU SAMO MU SE KLEMPAVE USI VIDILE ,,SAD JE ODJEBO IH

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.