Ljubuški: Prikupljeni novac išao za potrebe rada udruge

U organizaciji Udruge roditelja djece s posebnim potrebama Duga Ljubuški jučer je na Trgu domovinske zahvalnosti, pored zgrade općine, bio postavljen štand na kojem su se mogle kupiti razne rukotvorine, a sav prihod prikupljen od kupnje istih išao je za potrebe rada udruge.

Prodajni štand

Od Marije Sabljić, voditeljice radionice, doznali smo kako su se roditelji dva mjeseca pripremali za ovaj sajam, odnosno toliko su trajale radionice na kojima se pravilo ono što se jučer prodavalo.

“Radionice s roditeljima su bile organizirane jedanput tjedno, a bilo je aktivnosti koje smo odrađivali s djecom, tako da su i oni sudjelovali u svemu ovomu”, kazala je Sabljić.

Inače, na ponudi su jučer bili adventski vijenci, aranžmani za stol, vjenčići za vrata, kuglice za bor urađene decoupage tehnikom, slike također urađene ovom tehnikom te papirni anđeli, koji su postali zaštitni znak ove udruge i njezinih članova. Ovo nije prvi put da se organizira prodajni sajam, naime, prošle godine su imali dvodnevni sajam, a tijekom godine na izmaku izložbeni štand prodajnog karaktera je bio postavljen i za uskrsne blagdane.

Iz razgovora sa Zorom Skoko, predsjednicom Udruge roditelja djece s posebnim potrebama Duga Ljubuški, doznali smo kako ovo nisu jedine aktivnosti koje je ova udruga provela u godini na izmaku. Naime, prema njezinim riječima, bilo je dosta aktivnosti koje su obilježile ovu godinu, a pored njih, bilo je i dosta donacija koje su pridonijele radu ove udruge.

Aktivnosti kroz godinu

“Najprije smo obilježavali Dan djece s Downovim sindromom, zatim je uslijedio blagdan Uskrsa kada smo također imali prodajni štand. U kolovozu smo imali evergreen festival, održan po drugi put pod nazivom ‘Ljubav za sve’. Riječ je o prvom dječjem festivalu humanitarnog karaktera posvećenom djeci s posebnim potrebama na ovim prostorima”, kazala je Skoko.

Isto tako, valja spomenuti kako je primopredajom specijaliziranog vozila za prijevoz djece okončana suradnja s hrvatskom Vladom, a ovim putem predsjednica udruge se još jednom zahvaljuje svima koji su bili uključeni u ovaj projekt, Vladi Republike Hrvatske, autosalonu MRM Ljubuški te Eurohercu.

Nasreću, ovo nije bila jedina donacija. Naime, u rujnu su prostorije ove udruge posjetili predstavnici mikrokreditne organizacije Mikrofin te donirali sredstva za kupnju didaktičkih pomagala.

(Dnevni list)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.