Proslavljen blagdan svetog Ivana Krstitelja u Knešpolju

 Svečanost proslave blagdana svetog Ivana u Knešpolju (Široki Brijeg) počeo je  procesijom od mjesne crkve do Vrela svetog Ivana (izvor rijeke Crnašnice) gdje se nakon procesije slavila sveta misa.

Procesiju je predvodio fra Tomislav Jelić, a svečano misno slavlje, uz nazočnost nekoliko tisuća vjernika, predvodio je   fra Mario Knezović. Na samom početku misnog slavlja vjernici su uzimali vodu koju je svećenik blagoslovio, a za vodu iz rijeke Crnašnice u Ivanjskoj noći vjeruje se da njenim uzimanjem i umivanjem ostajemo zdravi kroz cijelu godinu.

Nakon mise na prostoru školskog igrališta u Knešpolju održana je 7. tradicionalna ivanjska noć pod nazivom „Crnašnico – izvore života 2013.”, a koja se održava u sklopu manifestacije „Briješka zvona 2013.”. Na samom početku programa nazočnima su se prigodnim riječima obratili Miro Kraljević načelnik općine i pokrovitelj ovogodišnje ivanjske noći u Knešpolju i predsjednik HKUD-a Crnašnica Krešo Ćavar.

Na ivanjskoj noći nastupili su Hrvatska kulturno umjetnička društva „Crnašnica”, „Vrgoračka krajina” Vrgorac (RH), „Dikovača“ Zmijavci-Imotski (RH), „Hardomilje” Ljubuški, „Turčinovići“, „Biloševica“ Rasno-Dužice, „Blaćani“ Biograci, „Crnač“ i „Sinovi Hercegovine“ s Jurom Milošem. Na samom kraju programa nastupili su i „Širokobriješki dukati“. Voditelj ovogodišnje ivanjske noći bio je Marinko Karačić.

ivandan_knespolje_2

ivandan_knespolje_1

ivandan_knespolje_3

ivandan_knespolje_4

ivandan_knespolje_5

ivandan_knespolje_6

ivandan_knespolje_7

(www.jabuka.tv)4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.