MOSTAR: Na raspolaganju 1000 mjesta u studentskim domovima

Kako se bliži kraj ove akademske godine, studenti koji studiraju na nekom od mostarskih fakulteta već razmišljaju gdje će stanovati u akademskoj 2013/2014-oj godini.

U tri studentska doma u Mostaru za studente na raspolaganju je oko 1000 mjesta.

Natječaj za Studentski centar Mostar trajati će do 15. srpnja do kada studenti moraju predati potrebnu dokumentaciju. Smještajni kapacitet ovog centra je 480 ležajeva,a cijena smještaja u koju su uključena tri obroka iznosi 145 KM.

Studenti koji se izravno upisuju u ovaj dom, bez potrebe da konkuriraju na natječaju su studenti koji imaju prosjek ocjena svih položenih ispita na studiju iznad 4,499, a nemaju ponavljanja u tijeku studija, studenti bez oba roditelja i studenti čiji su roditelji rastavljeni, a preminuo je onaj roditelj kome je sudski bio dodijeljen, te studenti invalidi od I. do V. kategorije (stupnja ) invalidnosti.

Preko Univerziteta ‘Džemal Bijedić’ raspisan je natječaj za smještaj 200 studenata u ‘Studenski hotel Mostar’, za sto mladića i sto djevojaka.

Kapacitet ovog hotela je 110 soba, odnosno može primiti oko 300 studenata, tako da će se primati studenti u ovaj dom i izvan natječaja Univerziteta.

Cijene soba su 300 KM za jednokrevetnu, 200 KM za dvokrevetnu i 150 KM za trokrevetnu. Ukoliko se žele hraniti u ovom domu studenti će izdvojiti dodatnih 225 KM mjesečno, a u ovu cijenu su uključena dva obroka dnevno, svaki dan osim nedjelje.

U Studentskom kompleksu „Student City“ u Mostaru, nema posebnog natječaja na koji studenti mogu konkurirati, budući da se radi o privatnom domu. Cijene smještaja u ovom domu iznose za dvokrevetne 250 KM, dok će studenti za trokrevetnu sobu mjesečno izdvojiti 200 KM. Ovaj dom ima kapacitet primiti oko 300 studenata.

Studenti imaju mogućnost hraniti se u kantini, odnosno restoranu u sklopu kompleksa, a svaki obrok se plaća posebno. (Bljesak.info)
1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.