Prosječna neto plaća u BiH 826 KM – Jabuka.tv

Prosječna neto plaća u BiH 826 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u BiH u kolovozu iznosila je 826 KM i povećala se za 0,1 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, ali je niža za 2,1 u odnosu na prosinac 2014.

Najniža prosječna neto plaća od 523 KM bila je u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, u građevinarstvu je iznosila 524 KM, dok je prosječna neto plaća u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 530 KM, priopćeno je iz Agencije za statistiku BiH.

U financijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plaća iznosila je 1.330 KM, u proizvodnji i opskrbi električnom energijom, plinom, 1.305 KM, a u sektoru informacija 1.210 KM.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • sektor nas zanima.kolika je tu plaća.ii ustvari usporediti sa cijenama namirnica po mjestima a ako treba uzeti i osnovne namirnice pa ćemo vidjeti gdje smo.a onda realno napraviti i spisak od par trgovina i uzeti osnovne proizvode za projekt usporedbe i objaviti to kao nekakvo kvalitetno istraživanje a ne stalno prepisivanje po portalima i od portala…..ta niti vidim ovaj portal kao dnevni list a još manje kao večernji list…zato ajde radite……

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.