Pronašli rješenje: Obustavljen štrajk liječnika i stomatologa HNŽ-a – Jabuka.tv

Pronašli rješenje: Obustavljen štrajk liječnika i stomatologa HNŽ-a

Liječnici i stomatolozi u Hercegovačko-nerevanskoj županiji obustavili su generalni štrajk koji je bio najavljen za srijedu 23. svibnja, jer su, kako navode iz Strukovnoga sindikata liječnika medicine i stomatologije sa županijskom Vladom, na obostrano zadovoljstvo, pronašli rješenje.

Kristina Bevanda, predsjednica Strukovnoga sindikata liječnika medicine i stomatologije HNŽ-a kazala je da su predstavnici Sindikata u utorak, 22. svibnja bili na neformalnom sastanku s premijerom županije Nevenkom Hercegom te su uspjeli približiti stavove i izaći jedni drugima u susret.

Uspjeli smo približiti naše stavove oko spornih članova kolektivnoga ugovora i dano nam je obećanje da će se do kraja mjeseca svibnja potpisati kolektivni ugovor. Nakon toga smo mi u srijedu, kada je bio planiran generalni štrajk, poslali prijedlog toga kolektivnoga ugovora na Vladu, nakon čega se prvo treba sastati pregovarački tim da se utvrdi je li to prihvatljiva opcija. Onda bismo mi bili pozvani na parafiranje toga ugovora koji bi se onda proslijedio Vladi HNŽ-a, kazala je Kristina Bevanda za Jabuka.tv.

Prihvatili smo prvotnu ponudu Vlade od 2,30 KM plus 0.6 koeficijent u prvoj etapi. Skupština je izglasala da prihvaća ponudu produženja kolektivnoga ugovora na 3 godine kako bi se Vladi omogućilo da se financijski pripremi na ta uvećanja, dodaje Bevanda za naš portal.

Vlada HNŽ-a se o ovome još nije službeno oglasila.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.