Proljetna sjetva ovisi isključivo o isplati poticaja

Predsjednik Udruge poljoprivrednih proizvođača i mljekara Republike Srpske Vladimir Usorac smatra kako predstojeća proljetna sjetva ovisi o isplati poticaja.

Usorac je rekao za Srnu kako nisu ispunjena obećanja o isplati zaostalih dugovanja, te da će proljetna sjetva biti dovedena u pitanje ako u sljedećih desetak dana ne bude isplate.

”Obećane su tjedne isplate, ali to nije ispunjeno. Poljoprivrednicima se duguju poticaji za prošlu godinu u iznosu većem od 20 milijuna KM i više od 10 milijuna KM za prva dva mjeseca ove godine”, naveo je Usorac.

Govoreći o nacrtu pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja novčanih poticaja za razvoj poljoprivrede i sela za ovu godinu, koji je u javnoj raspravi, Usorac ističe kako je neosnovana tvrdnja da su mljekari povlašteni jer im se poticajima samo vraća dio koji ulažu kroz sustav PDV-a.

”U prilog tome kako nismo povlašteni govori i činjenica da smo prošle godine izgubili 2000 od ukupno 6500 proizvođača”, rekao je on. Usorac ističe kako situacija nije bolja ni u ostalim oblastima poljoprivrede.

Navodi kako su prigovori upućeni resornom ministarstvu i da neće odustati od zahtjeva.Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.