Projekt Youth Drive predstavljen i u Ljubuškom, slijede Grude i Posušje

Projekt Youth Drive, vrijedan skoro 280.000 eura, predstavljen je u utorak ujutro u Ljubuškom.

Ukupno 192 škole na području Županije Zapadnohercegovačke i Bokokotorskog zaljeva bit će uključene u projekt Youth Drive kroz edukacije za učenike od šestog do devetog razreda i učenike srednjih škola.

Sljedeći Info dan bit će održan u srijedu, 10. lipnja, u 10:00 sati u Grudama (Agroturizam Marića gaj) dok će 16. lipnja u 10:00 sati biti predstavljen u Posušju (restoran Antik) čime će biti završeno predstavljanje u gradovima Županije Zapadnohercegovačke, potvrdila je za portal Jabuka.tv projektna koordinatorica Lucija Kvesić.

U Širokom Brijegu predstavljen projekt ”Youth Drive” vrijedan 280.000 eura

U sklopu projekta, škole će dobiti 320 kanti za elektronski otpad i 8 kontejnera, koji će biti postavljeni na odgovarajuća mjesta. Kroz projekt će organizirati i akcije prikupljanja otpada na utvrđenim divljim odlagalištima u dogovoru s gradovima i općinama, a provesti će se i istraživanje o stanju na terenu, koje može biti smjernica za buduće aktivnosti.

Projekt financira Europska unija u iznosu od preko 230.000 eura, s ciljem podizanja svijesti kod mladih o pravilnom zbrinjavanju otpada i zaštiti okoliša u prekograničnom području Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Cilj projekta je da aktivno doprinese pravilnom upravljanju otpadom, a radit će se i na zaštiti vodenih puteva na područjima koja su uključena u projektne aktivnosti. U suradnji sa školama, projektom će se prvenstveno utjecati na svijest mladih, koji bi kroz svoje znanje i djelovanje u budućnosti, trebali utjecati i djelovati na svijest društva o potrebi zaštite okoliša.

Foto: Udruga EKO ZH

Također, projektom će se stvoriti podloga za unaprijeđenje i doradu postojećih zakonskih regulativa u ovoj oblasti, a bit će pokrenuta i web platforma na kojoj će se razmjenjivati različite informacije o projektu.

Projekt Youth Drive podizanje svijesti o zaštiti okoliša i pokretanje konkretnih akcija na području Županije Zapadnohercegovačke i Bokokotorskog zaljeva se provodi u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora, koji financira Europska unija. Partneri na projektu su nevladine organizacije, Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega kao nositelj projekta, i Naša akcija, sa sjedištem u Kotoru.

Projekt je počeo je s realizacijom aktivnosti u studenom 2019, a trajat će do svibnja 2021. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 279.200 eura, priopćeno je iz Udruge EKO ZH.

U Širokom Brijegu predstavljen projekt ”Youth Drive” vrijedan 280.000 eura

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.