Nastavljena proizvodnja Golfa 8, softverski problemi riješeni

Nakon nešto manje od tri tjedna Volkswagen je riješio probleme sa sustavom e-Call pa su proteklog vikenda nastavljene isporuke Golfa 8 i Škode Octavije.

Sredinom prošlog mjeseca iznenada je morala biti obustavljena proizvodnja i isporuke u Volkswagenovim tvornicama. Otkriven je, naime, bio softverski problem u samim automobilima, Golfu 8 i Škodi Ocatviji, koji se ticao sustava za automatsko dojavljivanje stanja vozila i podataka o prometnim nesrećama hitnim službama, koji bi se autonomno uključivao u hitnim situacijama.

Sustav e-Call nije radio kako spada pa je VW privremeno obustavio isporuke novih vozila dok ne riješi problem s tim dijelom softvera.

Nakon nešto manje od tri tjedna problemi su riješeni, softver zakrpan, pa su od ovoga petka isporuke ponovno pokrenute. No, otprilike 15.000 Golfova koji su do sada isporučeni kupcima, uglavnom u Njemačkoj, sada su pozvani natrag u ovlaštene servise gdje će im biti instalirana zakrpa za ovaj problem. Ovaj opoziv Golfa 8 nije obvezan pa će na nadogradnju softvera središnjeg računala otići tek oni kupci koji to budu htjeli, piše Autonet.

eCall softver inače je obvezan dio opreme svakog novog vozila na tržištu Europske unije od ožujka 2018. godine. Osnovna mu je namjena prepoznati kada se vozilo našlo u prometnoj nesreći te o tome automatski obavijestiti hitne službe.

Kad je riječ o Škodi Octaviji, njezina proizvodnja je također bila obustavljena, no isporuke navedenog modela kupcima započinju tek sljedećeg mjeseca – tako da vlasnici novih Škoda neće morati ponovno u servis na nadogradnju softvera.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.