Projekt “Power”: Omogućen pripravnički staž osobama s invaliditetom u FBiH

Anja Jurica 27-godišnja profesorica geografije bez radnog iskustva s utvrđenim stupnjem invaliditeta od 80%, jedna je od jedanaest osoba kojoj je omogućeno pripravništvo zahvaljujući suradnji između poslodavaca i osoba s invaliditetom u okviru dvogodišnjeg “POWER” projekta.

Ovaj projekt provodi Caritas BiH, a financira Europska unija kroz IPA II Program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Ugovori su potpisani 18. i 19. prosinca 2018. godine u Sarajevu i Mostaru.

Svoj pripravnički staž uz pratnju mentora koji će je usmjeravati, profesorica Jurica obavljat će u poduzeću Logovita d.o.o. Mostar u trajanju od jedne godine. U ime Logovite, ugovor s nositeljem projekta i pripravnicom potpisao je direktor dr. don Ante Komadina, a tijekom ovog mjeseca pripravnica će s Logovitom potpisati ugovor o radu.

Svjesni smo da je danas bilo kakvo sigurno radno mjesto ozbiljna i velika stvar, a osobito za osobe s invaliditetom kojima je taj ideal iz mnogih razloga često neostvariv. Tvrtka koja želi uspješno poslovati trebala bi razvijati zdrave odnose prema svojim zaposlenicima, ali biti i odgovorna prema društvu u kojem djeluje. Stoga smo osobito radosni što smo u svom radnom okruženju uspjeli stvoriti prilike da se jedan od takvih odnosa ostvari i nadamo se da će donijeti pozitivne rezultate, izjavio je voditelj poduzeća Logovita Viktor Zubac.

Ostalih deset pripravnika staž će obavljati u “Arena sport centar” u Mostaru, poduzeću “Alfa Therm” Mostar, Ustanovi “Dječji vrtići” Mostar, Domu za stare i iznemogle “Betanija” iz Čapljine, u poduzeću “DI & Dž” iz Mostara, zatim na Univerzitetu u Sarajevu, Medijskom centru Vrhbosanske nadbiskupije, Udruženju amputiraca Istočno Sarajeva, u organizaciji “Youth for Peace”, udruzi “ProReha” i u Pučkoj kuhinji Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije.

Ukupna vrijednost projekta je 459.776,00 eura, od čega Europska unija financira 390.800,00 eura.

(www.jabuka.tv | Kristina Grubešić)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.