Produljen pritvor trojici pljačkaša iz Ljubuškoga | Jabuka.tv

Produljen pritvor trojici pljačkaša iz Ljubuškoga

Županijski sud u Širokom Brijegu produljio je pritvor optuženima Z. S. (35), I. R. (30) i T. Ć. (36), koji se terete da su u rujnu 2017. godine izvršili razbojništvo u Ljubuškom, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Pritvor trojici optuženika može trajati do izricanja prvostupanjske presude, a najduže 2 godine. Z. S. je proveden u pritvor 10. listopada 2017. godine, I. R. 17. listopada 2017. godine, a T. Ć. 7. studenoga 2017. godine.

Županijsko tužiteljstvo zatražilo je da se pritvor optuženicima produlji i nakon potvrđivanja optužnice, što je Županijski sud i prihvatio, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Optuženi se terete zbog kaznenih djela razbojništva i nedopuštenoga držanja oružja.

Optužnicom ovoga tužiteljstva stavljeno im je na teret da su se dogovorili da će dana 22. rujna 2017. godine izvršiti razbojništvo. To su i učinili, na štetu automat kluba “M…” u Ljubuškom. Maskirani, sa fantomkama na glavi i rukavicama na rukama, a I. R. s automatskom puškom AK-47 upali su u automat klub. Predmete za maskiranje im je osigurao T. Ć., naveo je Aničić za naš portal.

Nakon što su upali u automat klub I. R. je uzviknuo “ovo je pljačka, daj pare, pucat ću”, nakon čega je ispalio jedan hitac u neposrednu blizinu djelatnice automat kluba. Nakon što su pokupili novac, sjeli su u vozilo marke Mercedes i odvezli se u nepoznatom pravcu. Tom prilikom dio novca od ukupno 3.500,00 KM su potrošili, a drugi dio kao i maskirne predmete donijeli su u obiteljsku kuću T. Ć.. Automatska puška AK-47, kao i određena količina streljiva, pronađeni su kod Z. S., koji se tereti da je neovlašteno nabavio i držao zabranjeno oružje i streljivo, zaključio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić.

Odluka o produljenju pritvora je nepravomoćna. O eventualnim žalbama odlučivati će Kazneno vijeće Županijskoga suda u Širokom Brijegu, sastavljeno od trojice sudaca.

(www.jabuka.tv)