Branitelji ponovno blokirali Bijaču i druge dionice u Federaciji

Oko 150 članova udruge “Zaboravljeni branitelji” i njihovih simpatizera blokiralo je put prema graničnom prijelazu Bijača u blizini Ljubuškoga. Nešto prije podne krenuli su iz braniteljskoga šatora prema autocesti te su se rasporedili po putu ispod nadvožnjaka na Bijači.

Zbog blokade, vozači koji su krenuli na granični prijelaz Bijača, morali su se polukružno okretati i vraćati natrag, a neki su izlazili iz svojih vozila i raspitivali se što se događa.

Ovo činimo da upozorimo Vladu i vladajuće i Parlament da rade svoj posao. Mi im nećemo izlaziti na ceste ako oni budu radili svoj posao. Ovako samo kažnjavamo njihov nerad, rekao je Darinko Boto, predsjednik ljubuške podružnice udruge “Zaboravljeni branitelji” za Radio Ljubuški.

On je dodao kako su danas branitelji blokirali znatan dio cesta po Federaciji BiH.

Zasad su blokirani Doboj-Jug, Donji Vakuf, Ostrožac, znatna skupina ljudi blokira Sarajevo, blokirana je Šićka petlja, mislim da će i Izačić biti blokiran…, rekao je Boto.

Na pitanje koliko će blokada cesta trajati, on je odgovorio kako ništa nije određeno, javlja Radio Ljubuški.

To će biti spontano, kako smo se spontano okupili, tako ćemo spontano i otići, zaključio je.

Podsjetimo, branitelji su nezadovoljni zbog nesazivanja sjednice Parlamenta Federacije BiH, na kojoj bi se trebali razmatrati njihovi zahtjevi o objavljivanju registra branitelja, braniteljskom dodatku i ukidanju financiranja za sve braniteljske organizacije.

(www.jabuka.tv)5 komentara

  • ici treba do kraja ljude zove na reviziju koji su bili 2,i vise godina na ratistu a ove kriminalce sto su sredivali NE de je tu pravda

  • Predsjednice H.D.Z.a Ljubuski.presjednice zupaniskog H.D
    Z.a.gos. presjednice vlade Zapadno Hercegovacke gos.Covicu i svi parlamentarci zastupnici hrvata u parlamantu B.H.a. gdjeste dali ste vi zastupnici odredjenog broja hrvata ilikoji su rijesili mirovine na ovaj ili onaj nacin zasto ne dodjete razgovarat sa zaboravljenim braniteljima koji su zivote ostavili u rovovima zajedno sa ostalim braniteljima vi zapovjednici gdjeste t budite moralni i budite jednaki za sve

    • Postovani branitelji kada se odmaknete od Ljubuski info portala koji uz pomoc svojih kolumnista a za ostvarenje politickih ciljeva siri mrznju,neistine,napada crkvu i svecenike mozda i ostvarite svoja prava.Velika steta vam je ucinjena sto neki od vas i znaju.Taj portal nema veze ni sa istinom ni demokracijom.Dokazano.Nemojte dozvoliti da budete opet instrument u rukama kvazi pisaca i novinara!Da slobodi izrazavanja,ne manipulacijama i iskrivljavanji istine.Branitelji uspjeh Vam zelim!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.