Prodaja Galaxy S9 slabija nego u prethodnika

Prekjučer (10.3.2018.) u Seulu, domaćem terenu jednog od najvećih tehnoloških giganata, prvi put je pušten Samsung Galaxy S9 u prodaju. Očekivalo se da će se unatoč nedostatku drastičnog redizajna te inkrementalnim poboljšanjima koje S9 navodno donosi, isti Galaxy raznijeti kao kruh za vrijeme embarga na Jugoslaviju.

Uzevši u obzir da je Samsung na domaćem terenu zabilježio samo 70% prodaje novog flagshipa za razliku od prošle godine, može značiti više stvari. Ili su korisnici zadovoljni prošlogodišnjim modelima što bi mi radosno pozdravili s obzirom na to da se potrošačka kultura malo previše zanijela (normalno je konstantno nadograđivati opremu iako stara još radi, a nova ne nudi značajan napredak), ili je baš spomenuti nedostatak značajnijih inovacija u pogledu dizajna načinio korisnike sumnjivima.

Pogledajmo kako je prodaja Galaxy S9 prošla znatno lošije od prodaje prošlogodišnjeg modela…

Bilo kako bilo, očito u prijestolnici Južne Koreje većina potrošača čita Balkangadgets pa čekaju i našu dugo najavljivanu recenziju čiji će period testiranja (ako se zvijezde ispravno poslože) započeti već od sutra pa očekujte prve dojmove. Da se vratimo na prodaju, Galaxy S9 se kroz prvi dan prodaje u Južnoj Koreji prodao u 180 tisuća primjeraka što je primjetno manje od 260 tisuća, koliko se prodao njegov prethodnik.

Iako je prošlogodišnji S8 postavio značajan rekord prodaje u prvom danu, analitičari su se svejedno nadali pozitivnijim brojkama i kod ovogodišnjeg modela. Analitičari također potvrđuju jednu od naših hipoteza, a to je slabija prodaja zbog nedostatka inovativnosti. Iako se veselimo tome što je Samsung ove godine odlučio ispolirati već prokušan dizajn te navodno popraviti nedostatke koje su kvarile dojam kod prošlogodišnjih modela, korisnicima se to očito nije svidjelo. Ako uzmemo u obzir i to da je čak i Apple značajno inovirao u pogledu dizajna i mogućnosti, ovakve brojke nas čude, piše BalkanGadegets.com.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.