Procurila snimka stravičnog mučenja zatvorenika u Venezueli

Iako je već poznato da su incidenti u kaznionicama Venezuele dio svakodnevice tamošnjih zatvorenika, ova snimka je pojam uznemirujuće podigla na novu razinu. Najmanje 82 zatvorenika prošlog je petka bilo prisiljeno ležati golo s rukama iza glave u dvorištu kaznionice u Anacu.

Da stvar bude gora, ovo mučenje inicirali su stražari kao odgovor na njihov štrajk. Zatvorenike su navodno vatrogasnim šmrkovima otjerali u dvorište, a potom su ih zalili vodom.

Dok su nepomično ležali na tlu, na njihovim se leđima odvijala borba pijetlova. Daily Mail prenosi da su ih kasnije tukli više od dva sata, a zatvorenici nisu ništa popili niti pojeli tijekom cijelog dana.

Članovi obitelji objasnili su kako su zatvorenici nedavno počeli štrajkati zbog nedostatka hrane i vode. U štrajku su također tražili da dopuste posjetiteljima da im donose lijekove. Na snimku je reagirao generalni tužitelj Ustavotvorne narodne skupštine Venezuele Tarek William Saab koji je najavio istragu incidenta.

U tvitu koji je objavio u ponedjeljak navečer, Saab je optužio povjerenika Hernána Díaza i druga dva službenika za narušavanje ljudskih prava zatvorenika.

Zastrašujuću snimku od 45 sekundi objavila je novinarka iz Venezuele Alexandra Belandia.

Snimku pogledajte OVDJE.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.