Nakon maratonskih pregovora dogovorena isporuka plina iz RS-a u FBiH – Jabuka.tv

Nakon maratonskih pregovora dogovorena isporuka plina iz RS-a u FBiH

Višesatni sastanak koji se održavao u Sarajevu zbog obustave prijenosa plina u Federaciju BiH okončan je prije nekoliko trenutaka dogovorom o nastavku isporuke plina Federaciji BiH.

O kako maratonskim pregovorima se radilo govori podatak da je press konferencija nakon sastanka bila planirana danas u 15:00 sati, ali da je umjesto toga počela tek iza 20:30, piše Faktor.

Sastanku koji je traje cijelo popodne u Vladi FBiH nazočili su federalni premijer Fadil Novalič, ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, direktor BH-Gasa Jasmin Salkić,  pomoćnik ministra energetike Republike Srpske Milenko Todorović, direktor.

“Gas prometa” Milomir Draganić te predstavnici Delegacije Europske komisije. Do susreta je došlo nakon što je zvorničko postrojenje tvrtke Gas promet jučer obustavilo prijenos plina prema Federaciji BiH.

Iz RS-a kao razlog navode da BH-Gas nije obnovio ugovor za narednu godinu. Iz Gas-prometa željeli su da se ugovor o prijenosu plina potpiše kao ugovor između dvije države, a ne dva entiteta, što je za FBiH neprihvatljivo.

Sukob oko plina: Zavrnuti ventili plinovada iz RS-a prema Sarajevu

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Ovo je jako bitno za hrvate u BiH. I min iz reda HDZ uredno sve podrze kad su u pitanju milijunski kapitalni interesi bosnjaka. A izborni zakon koji gura HNS i koji je nalozio Ustavni sud,, presuda,, istog za bosnjake je neprihvatljiv. Tko je ovdje lud, tko koga zeza. Nedavno 30 milijuna GRASU sad plin hrvati sa ovim projektima nemaju nista. A kad se hrvata nesto tice bosnjaci blokiranu i to svi lijevi i desni. A nasi klimoglavi podanicki dizu ruke i podupiru sve njihove projekte. A vidjeli smo sto se Aluminiju desilo. Pitamo hrvatske prestavnike iz HNS tj. Covica Dragana sto je ovo.????

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.