Pročitajte tko su savjetnici Kolinde Grabar-Kitarović

Kolinda Grabar-Kitarović izabrala je veći dio tima s kojim će od četvrtka početi svoj predsjednički mandat, a iz njezinog tranzicijskog tima Hini su u utorak potvrđena imena devet najbližih suradnika.

Dario Mihelin bit će savjetnik za vanjsku politiku, savjetnik za nacionalnu sigurnost Josip Buljević, a komodor Ivica Tolić savjetnik za obranu.

Mate Radeljić bit će savjetnik za unutarnju politiku, a Mladen Pavić savjetnik za europske fondove, poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo.

Šefica kabineta Grabar-Kitarović bit će Anamarija Kirinić.

Hini je već prije potvrđeno da će Domagoj Juričić biti predstojnik ureda predsjednice, Natalija Hmelina šefica protokola, a Luka Đurić glasnogovornik ureda.

Grabar-Kitarović imat će i savjetnika za gospodarstvo, a taj će sektor, do odluke hrvatske predsjednice, “pokrivati” predstojnik njezinog ureda Juričić, koji trenutačno obnaša dužnost potpredsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) za međunarodne odnose.

(Fena)2 komentara

  • Mogli ste napisati stupanj obrazovanja, strene jezike koje govore savjetnici, referentnu listu dosadašnjeg djelovanja, kraću biografiju, svjetonazor i sl. kako bi ste nam približili saznanja o savjetnicima, a ovako nabacana imena ne govore za sebe ništa i sugeriraju da se radi o zaslužnim uhljebarima koji ne narednih 5 godina uživati sve povlastice dobro plaćenog nerada.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.