Pročitajte koji su hercegovački poduzetnici osnovali kanal na hrvatskom jeziku

Krajem lipnja 2015. godine u Mostaru je osnovana firma Naša TV d.o.o. sa osnovnom djelatnošću emitiranja TV programa, a u vlasničkoj strukturi upisano je čak 55 hercegovačkih poduzetnika.

Oni su krajem travnja ove godine u Mostaru organizirali osnivačku skupštinu, s ciljem formiranja kanala na hrvatskom jeziku koji bi, bar u početku, trebao biti sadržajno vezan isključivo za Hercegovinu.

Kako je navedeno na internet stranici Pravosuđe.ba u registru privrednih subjekata, direktorica firme je Željka Kvesić, a izvršni direktor – producent je Ivan Cigić.

Osnivački kapital iznosi 990.000 KM, a među osnivačima su mnogobrojne hercegovačke firme i poduzetnici: Eco-Selo Grabovica d.o.o. Tomislavgrad, Granum d.o.o. Čapljina, Interagent d.o.o. Mostar, Mandi-Co d.o.o. Mostar, Minipex Export-Import d.o.o. Mostar, Net d.o.o. Mostar, A3 d.o.o. Široki Brijeg, Agencija Kamir d.o.o. Široki Brijeg, Agramnekretnine Mostar d.d. Mostar, Antonio Commerce d.o.o. Mostar, AS Kramar d.o.o. Ljubuški, AX-Soling d.o.o. Grude, Bili Brig d.o.o. Grude, Dom za starije i nemoćne osobe Vita Grude, Duga Tehna d.o.o. Čitluk, Eurocompany 99 d.o.o. Ljubuški, Eurovip d.o.o. Čitluk, Guma M d.o.o. Mostar, Herning d.d. Široki Brijeg, Inel d.o.o. Mostar, Jim d.o.o. Mostar, L.Z. gradnja d.o.o. Široki Brijeg, Mepas d.o.o. Široki Brijeg, Mesna industrija Rakitno d.o.o. Posušje, Mucić & Co d.o.o. Ljubuški, Nameks d.o.o. Široki Brijeg, Optima IT d.o.o. Mostar, Pavić d.o.o. Livno, Rain d.o.o. Čitluk, Suton d.o.o. Široki Brijeg, Unikomerc d.o.o. Mostar, Mirela Džida, Željko Šego, Anđelko Ostojić, Ivo Krezić, Dalibor Miloš, Nikola Mišić, Željko Barbarić, Augustin Mišić, Danijela Škutor, Miroslav Čuljak, Žarko Vrljić, Damir Škutor, Emir Ćorić, Tomislav Vrljić, Dario Ćorluka, Miro Bošnjak, Zlatan Mandić, Mladen Džajić, Milan Vukojević, Krasnodar Petrović, Boro Šušnjar, Zdenko Baković i Nikola Ćutuk.

Naša TV registrirana je na adresi Rodočkih branitelja bb u Mostaru.

Ekipa Poslovnog portala Akta.ba pokušavala je doći do direktorice Naše TV Željke Kvesić za izjavu povodom osnivanja televizije, ali u tome nisu uspjeli.

U priopćenju Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) koje je dostavljeno Poslovnom portalu Akta.ba, navodi se da firma Naša TV d.o.o. do sada nije uputila zahtjev za izdavanjem dozvole, niti je imala upite u vezi emitiranja.

Iz RAK-a su dodali da je tokom 2015. godine izdano 14 dozvola za televizijsko emitiranje koje se vrši putem drugih elektronskih komunikacijskih mreža, a trenutno su u obradi zahtjevi za četiri nove dozvole.

Prema ranijim pisanjima medija iz Federacije BiH, početak emitiranja programa Naše TV mogao bi se očekivati na jesen, a još uvijek nisu poznata imena novinara i urednika koji će biti zaposleni na televiziji.

(www.jabuka.tv)

28 komentara

 • Opet se povijest ponavlja jer i ova ce TV propast jer ova Kvesicka je bila i tajnica u Erotelu pok Colaku a sve pod dirigentskom palicom Joze Curica (čitaj Pašalić)…tada im je bilo malo 11 odašiljača nego su tražili 22 pA je SFOR mora intervenirati a inače ikada a vjerovatno i sada pred NO biti ce Vladimir famozni Šoljić…..mi Hrvati ne možemo daleko od sebe!Neka nam Bog pomogne ako i on ne pobjegne kad vidi Kvesicku i ostale orjunaši….a inače dobit Erotela su djelili HDZ ovi orjunaši na ćelu sa Curicem!

  • ovo će biti privatna televizija pa sumnjam da će privatnici dopustiti da ih netko potkrada. Neće se financirati iz proračuna općina ni županija tako ako budu radili loše sebi rade. Neznam zašto se sve popljuje prije nego počme raditi. neka samo bude dnevnik i još neka informativna emisija kao npr otvoreno na hrt-u da nemoramo gledati muslimanske vijesti na fujtv-u ili bhrt-u i slušati o strašnim logorima za muslimane u hercegovini i prihvatnim centrima za hrvate po jablanici, konjicu ili bugojnu.

  • Poslijeratni poduzetnici oliti HDZ-ovi sateliti.Sve nam je jasno…Ovo je samo jos korak naprijed ka apsolutnoj kontroli svega pa tako i medijskog prostora

 • Ravno,Neum,Stolac,Čapljina, Mostar,Čitluk,Široki Brijeg,Ljubuški, Grude,Posušje,Rama,Tomislavgrad,Livno i Kupres, naša hrvatska Hercegovina, ovih 10tak mjesta hercegovačkih na jugu BiH, većinskih hrvatskih zaslužuje našu tv na hrvatskom jeziku. A poslije, ako bog da to profunkcionirala, proširiti signal i na srednju Bosnu, 7-8 većinskih hrvatskih mjesta, Vitez,Busovaču,Novi Travnik,Kreševo,Novu Bilu,Uskoplje,Kiseljak,Zepce.. i Posavsku Županiju. Treba hrvatski tv kanal.

 • Nek bude za početak samo dnevnik, dobro je. Pa pomalo. Pa poslije prenositi npr. jednu večer mladih fest iz Medjugorja, otvaranje dana Matice hrvatske u Mostaru, prenositi otvaranje Mediteran film festivala u Širokom Brijegu ili WHF, Karneval u Čapljini, nešto iz Livna, iz Neuma Etno festival, nešto iz Gruda … promovirati Hercegovinu, sportske utakmice širokog,zrinjskog,gabele.. prenositi, pomalo, netreba bit odmah skeptican. Kad su izbori javlja ja samo iz naših stranaka i mjesta.

 • Dovoljan je dnevnik nas za pocetak. A zamislite nedjeljom prenose misa iz Medjugorja,Sirokog Brijega,Ljubuskog,Livna,Mostara,Neuma… malo sporta, nesto tipa otvorenog, prenose dogadjanja iz mjesta, e daj boze

  • Nema šanse ovo i jest projekat HDZ-a..Sad kad su nas načeli i raselili sad nam plasiraju TV o kojoj pričaju ima punih 25 godina.Iluzionisti i na kraju krajeva lažljivci.
   Mislim da to neće imati tko slušati izuzev naših baka i djedova i HDZ ulizica

 • Sretno svima koji će se uhvatiti u koštac s ovim projektom. Dobra ideja!
  A vidim da su svi ovdje stručnjaci za politiku. Tipično kafanski.

 • Lijepa zamisao,ali na ovakav način teško sprovediva.Ovo će se pretvoriti u reklamu i marketing ovih finansijera i Čovića.Neznam što će na ovo reći Čovićev i HDZ-e partner u Federalnoj vladi Sefer Halilović . Ovo je jadno,mislim na prihvatanje HDZ-e da im koalc.partner bude potencijalni ratni zločinac nad hrvatima,koji i sada ima ratnohuškačku politiku prema hrvatima,a svoju mržnju prema tom narodu uopće ne skriva. Čoviću i HDZ-a sram vas bilo poginulih,ranjenih i prognani hrvata od ruke i zapovjedi ovog zlikovca.Da su Lijani ovo uradili bilo bi previše iako neznaju ni što su ni tko su po nacionalnosti.Daj te mu resor min.branitelja da on to pročešlja i nastavi tamo gdje je stao Mlaćin jastreb Zukan Helez.

  • Pa čović i halilović mogu pod istu kapu ..Razlika je što je ovaj uništavao Hrvate u ratu ovaj drugi u miru..Jebeš ti stranku koja fešta i organizira klapska pjevanja bakama i djedovima a mlade ljude su otjerali trbuhom za kruhom.Otjerali su ih svojim nekorektnim i bahatim ponasanjem.Jasno je i pticama na granama sto se radi kod nas.Posao dobijaju samo uza rodbina i prijatelji HDZ-moćnika.Tako da pojedini imaju i po nekoliko radnih mjesta dok na drugoj strani imamo ljude koji po 30 godina čekaju na zaposlenje.Svježe primjere imate u Domu zdravlja u Posušju.Zadnjih godinu i pol uposleno je preko deset djelatnika i svih deset bez javnog natječaja.Specijalizaciju dobijaju samo liječnici koji se uvuku političarima oliti HDZ-ovcima.Toliko nepravde i bezobrazluka nisam dozivjela ni u najvećem jeku komunizma kad sam svakako bila nepodobna jer nisam bila u partiji a i dosjei mojih roditelja nisu bas bili povoljni za ona vremena i na divno cudo i danas ti isti dosjei nisu bas dobro dosli.Svaki dan citam po medijima onaj HDz-ovac uzeo preko 50000 km bijelog kruha onaj uzeo ovoliko il onoliko preko nadzornih odbora,onaj kupio stan da nitko ne zna.Al draga moja gospodo ZNA se sve,kako ste došli i do novaca i nekretnina.Putovi ka vikendicama HDZ-ovaca se redovno nasipaju..i tzo na teret sirotinje..oni voze skupocjene limuzine nerijetko s plavocrvenim svjetlima kao u filmovima….stvaraju takav osjecaj kao da ce nam priskrbiti blagostanje al na kraju od tog svega imamo samo povelike minuse i zaduzenja.Penzioneri koji su desetljecima odvajali od svoje zarade za mirovine iste ne primaju,Zaboravljeni branitelji kojih je jako puno nemaju sta jesti dok na drugoj strani i dan danas imamo sređivanje invalidnina i zaostataka od 2007 godine.Hdz-ovci su kancelarije prebacili u kafane ruke su im pozutile od cigareta oci krvave od alkohola dok nama se cijedi znoj i pucaju zuljevi oni jedu ono sto nama ukradu i odnesu protuzakonito
   E to je NASA STVARNOST

 • lLopovluka ima u svakoj stranci i svi su u 5 deka,na isti princip kradu,izmišljaju radna mjesta,agencije,upr.odbore,upošljavaju rodbinu i poslušnike itd. Ali koalirati sa čovjekom koji je progonio,ubijao,naređivao nešto tako tvome narodu je nezamislivo.Poklonjat se hrvatskim,mučki ubijenim žrtvama i onda sa tim nalogodavcom ići u koaliciju je neoprostivo.Zanimljivo da u HDZ-ci svi šute,ne vjerujem da nekim to ne smeta ali kakav je to moral,licemjerje nerazumljivo.To je isto kad bi bošnjaci prihvatili sada Karađžića u koaliciju i neku njegovu stranku ili srbi Dudakovića sa nekom strankom.E možete li to zamisliti.Čoviću sutra je u RS-oj dan žalosti zbog Oluje e pitaj svoga druga i partnera Dodika kad je dan žalosti kada su njegovi Četnici pobili i protjerali sve što je nesrpsko iz RS-ke,preko 200 000 hrvata.Sram vas bilo,neideš na proslavu Oluje,koja je zaustavila sva zvjerstva JNA-e i četnika,koalirate sa Seferom.Ova politika HDZ-e je čisto pljuvanje po hrvatskim žrtvama.

 • Pa njih ne zanima nista već vlast.Oni su tisuće puta pogazili ljudsko dostojanstvo samo da bi se odrzali na vlasti.
  To je usitinu uvezana zločinačka organizacija koja je financijski jaka i tesko to moze se ukloniti bez ustanka i nekog poput Matije Gupca da povede ovaj izigrani i prevareni narod

 • Sa ovim potezom,koaliranjem sa Seferom Halilovićem dotaklo se dno,dna.Dalje ne može.Molim udruge branitelja,dragovoljaca,invalida,udovica i zatočeni prip.HVO-e da iznesu svoj stav o ovome.Ili su svi na čelnim pozicijama ovih udruga potkupljeni i moraju šutiti.Ako je tako,bolje da nas nema,mislim na hrvate i branitelje.Ili je Dragan Čović iznad svega.Ovo nam nije obećao u predizbornoj noći i postizbornoj pobjedi. Svašta se od političara može očekivati ali ovako nešto je nadmašilo i njih same i njihov ne-karakter.

 • Kakva je to hrvatska televizija kad je može gledati samo mali broj Hrvata jer je ta televizija kablovska. Znači opet će gledati oni koji mogu platiti. Baš i nije velika šteta jer ne znam što bih tamo i gledao.

 • Bilo je dobri pokušaja ali što kaže ovaj čova na početku kriminalci prodaše odašiljače, pa ta ekipa je sve učinila da ovde nikakva TV ne proradi. Bojim se da će slične budale i sad sve činiti da zaustave .

Komentiraj: