Problemi na zaobilaznici Koridora 5C: Pukao podzid uz tunel – Jabuka.tv

Problemi na zaobilaznici Koridora 5C: Pukao podzid uz tunel

Podzid kod tunela Pečuj na Zeničkoj zaobilaznici Koridora 5C pukao je u utorak nakon što se iznad njega pokrenulo klizište, a na svu sreću nije bilo ozlijeđenih osoba.

Ovu informaciju za Klix.ba potvrdili su mještani u naselju Ričice kod Zenice koji već više od dvije godine prate radove na izgradnji tunela i vijadukta iznad svojih krovova.

Prilikom probijanja lijeve projektne cijevi tunela Pečuj, koje je obavljeno krajem lipnja, rečeno je da je uspješno priveden kraju jedan od najzahtjevnijih projekata na Zeničkoj zaobilaznici, gdje su problem stvarali konfiguracija terena i klizišta koja su se pojavljivala prilikom gradnje tunela.

Iako se činilo da će najmanje problema biti na tunelu Pečuj, to se ipak, prema tvrdnjama mještana, dogodilo jučer tijekom dana, a snimka obrušavanja podzida i klizišta na jednom dijelu brda na društvenim mrežama je objavljena u utorak navečer.

Do obrušavanja materijala došlo je na ulaznom portalu tunela Pečuj, na dijelu u kojem već dvije godine nema nikakvih građevinskih aktivnosti. Na tom dijelu postavljena je privremena, a ne trajna zaštita. Do obrušavanja materijala i zemlje je došlo, najvjerojatnije, uslijed obilnih kiša u posljednja tri mjeseca. Općenito, štete nema, odronjeni materijal bit će uklonjen za dan-dva i radovi se nastavljaju. Trajna zaštita se, prema projektu, postavlja u finalnim fazama rada. Nama je u ovom trenutku najvažnije da nitko od naših radnika ili radnika naših podizvođača nije ozlijeđen, kazao je za Klix.ba šef projekta Faruk Medošević.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.