Pritisak studenata: Rektor Sveučilišta u Banja Luci podnio ostavku

Rektor Sveučilišta u Banja Luci Milan Mataruga podnio je u srijedu ostavku na tu poziciju nakon jučerašnjih prosvjeda studenata koji su zatražili ostavku vodstva sveučilišta te iznijeli brojne optužbe za nepravilnosti u toj visokoškolskoj ustanovi.

Iz Sveučilišta u Banja Luci kratko je pojašnjeno da je rektor podnio ostavku, no razlozi će biti sutra izneseni na konferenciji za novinare.

Predstavnici studentskih udruga jučer su privremeno zauzeli prostorije Rektorata sveučilišta izražavajući nezadovoljstvo stanjem na sveučilištu, te su nakon susreta s rektorom Matarugom zatražili njegovu ostavku ili da se pozabavi brojnim problemima.

“Vodstvo sveučilišta je u proteklih godinu dana ignoriralo studente koji stalno dolaze s problemima i zahtjevima. Nismo vidjeli spremnost sveučilišta da rješava te probleme i bili smo primorani na ovaj način pokazati svoje nezadovoljstvo”, rekao je predsjednik Studentskog parlamenta Sveučilišta u Banjaluci Željko Sladojević.

Studenti Sveučilišta u Banjoj Luci zauzeli su u utorak zgradu Rektorata u tome gradu inzistirajući na zaustavljanju rastrošnosti te ispravljanju brojnih nepravdi prema studentima, među kojima su i ozbiljni prigovori na narušavanje autonomije studentskog organiziranja, seksualno uznemiravanje i probleme plagiranja.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.