Prijavite se na veliki regionalni planinarski događaj HIGHLANDER na Blidinju!

Prirodne ljepote Parka prirode Blidinje će od 24 – 28. srpnja, biti mjesto održavanja velikog regionalnog planinarskog događaja HIGHLANDER, namijenjenog svim planinarima i zaljubljenicima u prirodu. U avanturu života dugu 100 kilometara, sudionici će krenuti sa brendom Nikšićko pivo kompanije Molson Coors, koji su jedni od sponzora događaja. 

Nikšićko pivo u koje je utkana ljubav prema prirodi i planinama, zbog podneblja sa kojeg dolazi, logičan je partner ovog veoma značajnog događaja, koji promovira zdrav i aktivan način života. Boravak u predivnoj prirodi koji počinje ovog vikenda, dolazi u dva formata – HIGHLANDER Blidinje i HIGHLANDEREXPERIENCE Blidinje, kako bi iskusnim, ali i manje iskusnim planinarima, ponudio rute i avanturu po njihovoj mjeri

HIGHLANDER Blidinje sudionike prvo vodi do najvišeg vrha Čvrsnice, planine sa najvišim vrhom u Hercegovini, nakon čega se iskustvo nastavlja na planini Vran. Vrhunsko petodnevno druženje dugo 92 kilometra, pružit će nezaboravno iskustvo upoznavanja sa netaknutom prirodom, sa više od 1 500 biljnih vrsta, šumskim rezervatom Masna Luka, Blidinjskim jezerom, te brojnim drugim znamenitostima i prirodnim ljepotama.

HIGHLANDEREXPERIENCE Blidinje je dvodnevna kružna ruta duga 28 kilometara, primjerenija za ljubitelje prirode sa manje planinarskog iskustva, ali sa istim žarom i željom za osvajanje novih vrhova. Izvanredan je način za provjeru svojih vještina, sposobnosti i opreme za planinarenje.  Od Blidinjskog jezera, kroz prekrasne krajolike planine Čvrsnice, HIGHLANDEREXPERIENCE vodi do njenog najvišeg vrha Pločno.

HIGHLANDER Blidinje je događaj koji nudi pravi digitalni detox, antistres terapiju, druženje, avanturu i povezivanje sa prirodom na višoj razini, a kao jedan od najbitnijih ciljeva ovog događaja, ističe se promocija zdravog načina života kroz planinarenje, kao i očuvanje, zaštitu i brigu za našu prirodu, koju ostavljamo generacijama u nasljeđe.

HIGHLANDER val pozitivne i zdrave priče, donosi novu sezonu u regiji, a Bosna i Hercegovina se upisala na impresivnu listu država u kojima se planinarski događaj odvija – Srbija, Crna Gora, Austrija, Portugal, Sjeverna Makedonija, Maroko, Hrvatska, Grčka, Španija, Slovenija, Egipat, te Ujedinjeni Arapski Emirati.

Spavanje pod vedrim nebom, ljepota boravka u prirodi i upoznavanje i druženje sa novim ljudima, zaljubljenim u prirodu i planinarenje ne poznaju granice, a osvajanje novih vrhova i titula HIGHLANDER-a bit će još potpunije uz zdravicu Nikšićkim pivom.

Više informacija o događaju, kao i prijavama možete naći na službenim stranicama HIGHLANDER Blidinje.

 Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.