Prihodi od neizravnih poreza veći za 120 milijuna KM

Prihodi od neizravnih poreza u prva dva mjeseca 2024. godine iznosili su jednu milijardu i 757 milijuna KM i veći su za 187 milijuna KM ili 11,9 posto u odnosu na isto razdoblje 2023. kada su iznosili jednu milijardu i 570 millijuna KM.

Nakon što je UNO u prva dva mjeseca ove godine gospodarstvu vratila 325 milijuna KM povrata PDV-a, neto prikupljeni prihodi koji su otišli u raspodjelu korisnicima u prva dva mjeseca ove godine, a to su država, entiteti i Distrikt Brčko, iznosili su jednu milijardu i 432 milijuna KM i veći su za 231 milijun KM u odnosu na prihode koje su s Jedinstvenog računa korisnici dobili za isto razdoblje 2023. godine.

Za financiranje državnih institucija u prva dva mjeseca ove godine raspoređen je iznos od 167 milijuna KM. Cjelokupan višak prihoda od neizravnih poreza završio je u entitetskim blagajnama i kod Brčko distrikta. Tako je Federacija BiH dobila 772 milijuna KM, Republika Srpska 431 milijuna KM i Distrikt Brčko 43 milijuna KM.

Po osnovu posebne cestarine za izgradnju autocesta i izgradnju i rekonstrukciju drugih cesta (0,25 KM), Federacija BiH je dobila dodatnih 35,9 milijuna KM, Republika Srpska 23,7 milijuna KM i Distrikt Brčko 1,2 milijuna KM. Razlika predstavlja rezervu na posebnom računu za cestarinu u iznosu od 0,25 KM, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

Radnicima se nedostajući staž uplaćuje tek kad moraju u mirovinu

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Pa, naravno kad cijene divljaju, a vlast trlja ruke, PDV vracaju poduzetnicima, a potrosaci placaju taj PDV! Onda Ako se smiluje vlast pa nesto dadne socijalnim slucajevima koje su Oni napravili socijalnim slucajem! A, o gorivu ne treba ni govoriti! Da idiotska vlast obidje crpke prije poskupljenja i popisse koliko imaju goriva po staroj cijeni kupljeno i dok se to ne proda po staroj cijeni NEMA POVECANJA CIJENE, sve bi bilo bolje! A, i sve dvosmjerne ulice naprave jednosmjernim samo da se vise kruzi autom i vise goriva potrosi! Onda kuknjava zagadjen grad, ljudi se truju… A, SVE NAS ONI TRUJU I JOS SE HVALE BAGRA BEZOBRAZNA KOLIKO IMAJU VISSE NOVCA OD NEIZRAVNIH POREZA! Ta nisu oni iz svog dzepa nista potrosili, sve im je placeno i preplaceno!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.