Prevrnuo se vlak na granici Hrvatske i Slovenije, iscurilo 10000 litara kerozina

U Sloveniji je u utorak došlo do ekološkog incidenta.

Kako javljaju tamošnji mediji, vlak s cisternama iskočio je iz tračnica u Hrastovlju oko 15 sati. Iz cisterna je iscurilo oko 10.000 litara kerozina.

Radio Slovenija javlja da je kerozin iscurio iz jednog spremnika, a ne iz dva.

Radnici Slovenskih željeznica i vatrogasci cijelu su noć bili na terenu i pokušali zaustaviti daljnje curenje goriva. Dvojica vatrogasaca hitno su prebačena u bolnicu – jednom je pozlilo, a drugi se ozlijedio.

Hrastovlje je smješteno nedaleko od hrvatskih graničnih prijelaza Požane i Jelovice na Buzeštini. U blizini nesreće nalazi se Rižana, najbitniji izvor pitke vode za slovenski dio Istre. Postoji opasnost da otrovni kerozin uđe u podzemne vode.

Teretni vlak sa šest vagona prometovao je na pruzi Ljubljana – Koper, a kerozin je prevozio u München. Prema pisanju slovenskih medija, nesreća se dogodila u vodozaštitnom području, prenosi Index.hr.

Privremeno ćemo povećati kupnju vode sa susjednog krškog i istarskog vodovoda. Čim stručnjaci završe istragu obavijestit ćemo javnost o posljedicama ove nesreće, rekao je za 24ur Aleš Bržan, župan Kopra.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.