Presude Haškoga suda ne bi trebale utjecati na poziciju Hrvata u BiH

U ponedjeljak je Domu HDZ-a BiH u Mostaru održana 21. sjednica Predsjedništva, na kojoj se raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji u povodu presuda Haškog kaznenog suda.

Predsjedništvo HDZ-a BiH komentirajući aktualni politički trenutak kao i presudu koju će Haški kazneni sud donijeti u predmetu “Hrvatske šestorke” provelo je raspravu o zlouporabama Domovinskog rata u okviru procesuiranja ratnih zločina na Haškom kaznenom sudu.

Također je istaknuto kako presude Haškog kaznenog suda ne bi trebale utjecati na buduće političke odnose unutar Bosne i Hercegovine i na poziciju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Na sjednici je kazano kako dosadašnje presude nisu doprinijele pomirenju među narodima unutar BiH.

Dok se hrvatski narod zauzima za pomirenje među narodima u BiH, te potiče institucionalno jačanje BiH i njezinog europskog puta, neki drugi su još uvijek zarobljenici prošlosti što uvelike šteti odnosima među narodima budućnosti Bosne i Hercegovine.

Hrvatski narod je jedan od tri konstitutivna naroda u BiH i na nama je da učinimo sve kako bi mi osigurali punu ustavnu jednakopravnost na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine.

Također ustrajavamo na razvijanju suradnje i dijaloga sa druga dva naroda u BiH.

Republika Hrvatska nije sudjelovala u međunarodnom sukobu u BiH već je svojom potporom BiH dala nemjerljivu pomoć njezinim stanovnicima izbjeglim na područje RH što se nažalost nedovoljno cijeni u političkoj javnosti BiH, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Moj pokret je je svehrvatski pokret iz početka 90ih ,znači HDZ,ako može pogodba haškom sudu vratite nam naše heroje ,za uzvrat vam dajemo Dragana Čovu ,mislim da je pogodba realna

  • Zasto ovaki naslov??? Zasto se doticete Hrvata??? Imaju i muslimani i pravoslavci, cigani , rusi…. itd! Niko nama nije kriv sto niko nije od cetnika i balija osudjen za zlocin koji su pocinili!!! Nadamo se da ce ovi ” sest velicanstveni” biti slobodni i provest Badnjak sa Obiteljima svojim!!! Zato bi bolje bilo da ste Misu organizirali pa svi na Misu i moliti Boga da se oslobode , a ne zasjedat sjednicu ino cemu razglabat!

  • Ništa konkretno ne poduzeti u pravnom smislu i pomoći u obrani ,,šestorke,,već 12 god. i više a sada praviti,organizirati molitvene skupove,,javne,,je licemjerno,podlo i bezobrazno.Obični ljudi,branitelji će se moliti sigurno ali bez ove pompe,reklame i samo promocije pojedinaca i skupina…Neka ova gospoda kažu koliko su pomogli ,kvalitetnim dokazima,materijalno obrani da se sruši ovako nakaradna optužnica.Ništa ne ućiniti sve ove godine i pjevati uz Tompsonove pjesme,i molitvene skupove je ,,šprdanje,,sa zdravim razumom.Ovdje većina političara samo razmišlja kako ovu presudu ma kakva bila pretvoriti u svoju predizbornu kampanju i to pojentirati u svoju korist…u svemu ovome je najmanje iskrenosti…

  • Pitanje za Covicevu privatnu organizacijuHNS dali su poceli prodavati potvrde (certifikate) o pravim odnosno legitimnim BH katolicima(hrvatima) jer zelim da se kandidujem za clana predsjednistva BH molim hitan odgovor.

  • Pitanje za Covicevu privatnu organizacijuHNS dali su poceli prodavati potvrde (certifikate) o pravim odnosno legitimnim BH katolicima(hrvatima) jer zelim da se kandidujem za clana predsjednistva BH molim odgovor

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.