Najbolji poslovni potez: Investicija od 1,6 milijardi eura u Livnu

Ugovor o partnerstvu IMRES smart greenergy d.o.o. iz Livna i Enprode iz Istanbula (Turska) o partnerstvu za ulaganje milijardu i 600 milijuna eura rangiran je na prvo mjesto među najboljim poslovnim potezima u BiH i regiji tijekom listopada ove godine prema rangiranju koje svakog mjeseca rade analitičari portala Indikator.ba.

Investicija se odnosi na izgradnju vjetroelektrane Široka Draga i reverzibilne hidroelektrane na području Kamešnice na čemu će biti angažirano 3.000 radnika.

Vjetroelektrana će imati instaliranu snagu od 51 megavata, a hidroelektrana 1120 megavata.
Ovo partnerstvo najozbiljnije konkurira i za najbolji poslovni potez u 2017. godini o čemu će redakcija bh. biznis portala Indikator.ba koncem prosinca odlučivati zajedno s konzultantskim timom ovog projekta na čijem čelu je ugledni hrvatski ekonomist prof. dr. Ljubo Jurčić.

Ozbiljni konkurenti za najbolji poslovni potez u BiH tijekom listopada bili su inicijativa šeik Mohammed bin Saqr Al Qasimi za osnivanje vijeća arapskih investitora u BiH i odluka Mikrokreditne organizacije Partner da kupovinom njenog namještaja uposli kapacitete odavno posrnule drvne industrije Konjuh d.d. Živinice.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.