Preminuo širokobriješki franjevac fra Drago Čolak

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar 7. rujna okrijepljen svetim sakramentima preminuo svećenik fra Drago Čolak u 74. godini života, 53. godini redovništva i 48. godini svećeništva.

Misa zadušnica slavit će se u crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu, u nedjelju 8. rujna u 15 sati.

Potom slijede sprovodni obredi i ukop na groblju Mekovac na Širokom Brijegu.

Tijelo će biti izloženo u crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu u nedjelju 8. rujna u 13:30 sati.

(www.jabuka.tv)


44 komentara

 • Istina, o mrtvima sve najbolje, ali nije li ovaj franjevac bio suradnik UDBE? Na internetu postoji tekst sa 2 skenirane preslike njegova dokumenta u UDBA-i po kojem ga ta ista služba, dok je bio na župi na Čerinu, opisuje kao otvorenog i spremnog na suradnju te potvrđuje da im je odao korisne informacije o fra Zdenku Karačiću, fra Viktoru Kosiru pa čak i Zvjezdanu Liniću.

 • Kao svećenik divna osoba, ali život ovog franjevca je obilježen njegovom tamnom stranom prošlosti, za njega se zna da je bio suradnik UDBE i izdavao ljude…
  Ako se Gospodine grijeha budeš spominjati, Gospodine tko će opstati!

 • Kako vas nije sramota tako govoriti o jednom svećeniku?
  Pa zar i za vas i za mene isto tako netko zlonamjeran ne može reći, slagati kako smo bili suradnici udbe i što nam ostaje onda?????
  Dokazivati gluhima svoju nedužnost umjesto da ti gluhi i slijepi, zli i opaki iznesu dokaze o svojim lažima koje prenose kao istinu?
  Pokoj vječni daruj mu Gospodine i neka je mir duši njegovoj napaćenoj.
  Budi mu Gospodine blag i milosrdan Sudac kao i svakome grješniku u ovoj Dolini suza u koju nas Tvoja providnost postavi.

   • Pa kad ti isti fratri u Stopama pobijenih, dakle o svećenicima koje su pobili partizani, istodobno veličaju fra Serafina Dodiga i hvale njegovu suradnju s komunistima i kroz, od biskupa Čule i samog blaženog Stepinca zabranjene udruge, između ostalih Dobri Pastir u BiH.
    Pa tko je tu lud?

 • Jadnici koji su mu probali nauditi na sve nacine nisu uspjeli..kopajući rupu njemu iskopali sebi..Velik covjek i danas se vidjelo sve..pokoj mu duši i laka zemlja

 • Pokoj vječni daruj mu gospodine🙏..a ovi sto su pogresno iznosili na covjeka tesko da mogu noću spavati. A znaju oni dobro tko su..žalim ih i želim puno puno srece

 • Pokoj vječni daruj mu gospodine.poznavali smo fra Dragu.i drago nam je što smo ga upoznali.pomagao nam je kada nitko nije.
  Neka mu duša počiva

 • Sramite se pojedinci. Bas se sramite. Pokoj vjecni, daruj mu, Gospodine. Veliki covjek i dobar fratar. Danas se vidjelo sve. Neka ti je laka zemlja! 🙏

  • Ako je bio dobra osoba,neiskvarena tada mu zelim laku zemlju a ako je istina ovo s UDBOM nek mu zemlja kosti izbaci. Pravu istinu zna onaj “ogozgar”

 • Pokoj vječni, daruj mu, Gospodine. Koja je Božja zapovijed o lažnim svjedočanstvima? Lašci to ne znaju, ne ulaze u crkvu, nego na portale pljuvati mrtve koji za života okaljani nisu. Svakome njegovo na dušu. 🙏

  • U tom i jest stvar, u crkvu itekako ulazim i smeta me kad tamo zateknem dokazane udbaske suradnike fra Dragu, fra Vendelina i prije fra Jozu. Provozas se do Citluka, a tamo se bez problema i u crkvi i oko nje šeće fra Kornelije Kordić, još jedan divni, veliki čovjek i fratar, kako volite nazivati sve one koji lijepo zamaskiraju svoje mracne strane, a sve optuzbe na njihov racun vjerojatno pripisete sotonsko-komunistickim klanovima. Jer, oni su, eto bezgresni. A daleko je najbolje pitanje zasto su fratri onda na sprovodu o tome sutjeli. Ovome se covjek moze samo nasmijati.

   • Jedino sto je dokazano jest da ne ulazis u crkvu. Mir s tobom i svako dobro, nek te ne pljuje nitko kad odes pred Boga iako ocigledno zasluzujes.

 • Pokoj vjecni daruj mu gospodine a ovo sto sude blago njima kad imaju hrabrosti ovako tvrdit davno je kazano sto s voim ocima nisi voidijo ne tvrdr i nikome ne sudi svak za svoja djela odgovara o pokojnim sve naj bolje i pocivaj te u miru bozijem.

 • Ovaj anonimus kaže itekako ulazi u crkvu😄
  Ovdje neki neće moć u miru ni umrijeti kamoli počivati. Za ove navedene fratre poštovanje.a mrtvima pokoj vječni.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.