Premijer ministre častio sa šest kilograma janjetine, a izaslanstvo MMF-a hobotnicom

Predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić plaćao je večere predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda i častio ih skupocjenim vinima novcem iz proračuna u tijeku dogovora da ova međunarodna institucija Federaciji posudi novac koga nema dovoljno u proračunu. Obrok je plaćen i čelnicima ArcelorMittala, jedne od najvećih svjetskih korporacija čiji vlasnik ima bogatstvo veće od 11 milijardi dolara.

Istog dana kada je premijer Federacije Fadil Novalić sredinom siječnja izjavio da su od deset stavki koje građani najviše kupuju ‘samo tri esencijalne životne namirnice’, a sve ostalo ‘ono što uopće ne predstavlja bitnu stvar za život’, novcem istih tih građana plaćena je večera predstavnicima Svjetske banke. Na računu od 248 maraka za obrok čiji je domaćin bio Novalićev savjetnik Goran Miraščić, našla se boca vina od 70 maraka i porcija ribe čija je cijena 90 maraka po kilogramu.

Večera iz luksuznog sarajevskog restorana plaćena je pet dana poslije i nekoliko dana nakon nove izjave premijera Novalića kojom je pokušao objasniti svoju raniju izjavu.

“Vidite, na prvom mjestu je bila kava na drugom cigarete, na četvrtom pivo, na osmom vino, a unutar toga znamo da Bingo ne prodaje gorivo, ne prodaje kartice za telefone, a mi znamo saberimo sve telekom operatere to je milijardu maraka i goriva još milijardu maraka, znači u deset produkata”, izjavio je Novalić.

Od kada je Novalić stupio na dužnost, njegov ured mjesečno u prosjeku troši 629 maraka na obroke u restoranima. Novalić na službeni telefon u prosjeku mjesečno troši 170 maraka. Na telefon i obroke u restoranima Novalić mjesečno troši iznos koji je neznatno manji od prosječne plaće u Federaciji.

Premijer od svibnja 2015. godine ima dva službena telefona.

“Mobilni telefon je kupio uz pogodnosti paketa top tipa koga ima Vlada ali mu se rata za telefon odbija od plaće”, objasnili su za Zurnal.info u Vladi.

U januaru je premijer Novalić zaključio da građani novac troše na nebitne stvari poput vina, piva, kafe, telefona i…

Posted by Žurnal magazin on 5. travnja 2016

Na dan isplate mirovina, 14. rujna 2015. Novalić je organizirao ručak za članove Vlade. Na trošak proračuna premijer i ministri su u restoranu ‘Kibe’ pojeli šest kilograma janjetine, 15 pita, deset juha tarhana, a na računu od 33 stavke našli su se i hadžijski ćevap, sogan dolme, klepe…

Premijerov savjetnik Goran Miraščić bio je domaćin izaslanstvu MMF-a u restoranu ‘Vinoteka’ u Sarajevu. Na meniju su bili salata od hobotnice, škampi i riba šampjer čiji kilogram u ovom restoranu košta 100 maraka. Uz dvije boce vina i nekoliko drugih sitnica račun je zaokružen na 400 maraka. Dug prema MMF-u do tada je već odavno premašio milijardu maraka.

(Zurnal.info)3 komentara

  • Što reći,bravo za premijera i drugi puta pojačaj količinu nemoj da ti ministri budu gladni.Svaka čast,ovo je prava vjest i osvježenje za ovaj portal i medije.Odavno nešto ljepše i pozitivnije nisam čuo.

  • Nasi glupi politicari neznaju u sta su se uvalili kakav MMF najveci lopovi unistit ce i ovako vec unistenu BiH tocnije dokrajcit ugledajte se na Island on je sve radio suprotno od onoga sto im je MMF savjetovo i na kraju se izvukao

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.