Prekrasnim druženjem u Širokom Brijegu obilježen Svjetski dan osoba s Down sindromom

Svjetski dan osoba s Down sindromom obilježen je višesatnim druženjem na Trgu širokobrijeških žrtava u Širokom Brijegu u organizaciji Udruge Down sindrom ”Suncokreti”.

Inače, Svjetski dan osoba s Down sindromom obilježava se od 2006. godine kako bi se ukazalo na važnost inkluzije i podigla svijest o ovoj genetskoj različitosti.

Drugi put organiziramo obilježavamo Svjetski dan osoba s Down sindromom i nadam se da će ovo preći u tradiciju. Ove godine smo proširili goste, pridružili su nam se djeca i tete iz tri dječja vrtića te svi učenici iz Male škole. Također, članice Frame Široki Brijeg volontiraju na našem druženju, a s nama su, kao i prošle godine, štićenici i djelatnici Doma Marija – naša nada, rekla je za portal Jabuka.tv predsjednica Udruge Down sindrom ”Suncokreti” Ana Marija Soldo.

Ana Marija Soldo

Ova mlada udruga još nema svoje prostorije, a one će im biti potrebne jer planiraju dovesti novu metodu.

Imamo u planu dovesti novu metodu u Široki Brijeg, a riječ je o Tomatis metodi za razvoj mozga Mozartovom glazbom. Treba nam jako puno novca, edukacija se održava samo u Parizu, a mi planiramo skupiti deset do 15.000 eura. Edukacija je jako skupa dok se uređaj može nabaviti po cijenu od 300 do 400 eura. Razgovarali smo s Centrom Marija – naša nada pa bi ova metoda bila uvedena i kod njih. Mi bismo osigurali sredstva, ali bi i Centar radio s tim uređajem tako da ne bi bio samo za našu djecu, izjavila je za portal Jabuka.tv predsjednica Udruge Down sindrom ”Suncokreti” Ana Marija Soldo.

Šetnica pored središnjeg gradskog trga bila je ispunjena brojnim posjetiteljima, a najviše djece koja su simbolično na štrik vješala šarene čarape, balone i crteže.

Prekrasno druženje u središtu Širokoga Brijega

Podršku radu Udruge iskazali su svojim dolaskom predsjednik Vlade ŽZH Predrag Čović, ministar pravosuđa i uprave ŽZH Vjekoslav Lasić, gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević te predsjednik Gradskog vijeća Širokoga Brijega Vinko Topić.

Prva OŠ Široki Brijeg predstavljanjem slikovnice obilježila Svjetski dan osoba s Down sindromom

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.