Prekid s Elektroprivredom: Aluminij Mostar će sam sebe opskrbljivati el. energijom!

Regulatorno povjerenstvo za energiju u FBiH (FERK) izdalo je na svojoj 11. redovitoj sjednici, održanoj 9. lipnja 2017. godine, Rješenje o izdavanju dozvole za opskrbu električnom energijom (dozvole II. reda) tvrtki AL Trade d.o.o. Mostar.

Predmetno je odobrenje izdano na razdoblje valjanosti od dvije godine, a njime je AL Trade ovlašten obavljati opskrbu kvalificiranih kupaca i trgovinu električnom energijom na unutarnjem tržištu BiH.

Podsjećamo, dana 4. studenoga 2016. godine, na Skupštini dioničara Aluminija d.d. Mostar, usvojena je Odluka o osnivanju supsidijarnoga društva AL Trade d.o.o. Mostar.

Tada je naglašeno kako će se novoosnovana tvrtka primarno baviti trgovinom električnom energijom, kao ključnom i najskupljom ulaznom stavkom u procesu proizvodnje aluminija, čime Aluminij čini bitan iskorak u budućnost, u kojoj želi postati energetski neovisnim, čak i poželjnim trgovinskim partnerom i drugim potrošačima, priopćeno je iz Aluminijeva Odjela za korporativne komunikacije.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Neznam niti što je imao Aluminij sklapati ugovore sa Elektroprivredom BiH-ne.Imamo mi svoju Elektroprivredu HZ-HB-ne i Elektroprivredu RH-ke..Sa svojim radi a kani se onih koji te žele uništiti..

  • Grgo nas kao vlastiti narod pljacka ep hz hb! Kako? Lipo! Reci na osnovu cega su podigli cijene, tj. Na osnovu ceganih stalno podizu? Poskupio tok neretve !?!? Ispada da neretva kao rijeka, prirodna i od Boga dana trazi vise para od EP HZ HB pa oni dizu cijene…ili he prekomjerno zaposljavanje znamo na koji nacin! Zanima me samo hoce li aluminij samo za sebe proizvoditi ili ce uci malo sire na trziste da nije uvijek monopol u elektrodistribuciji!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.