Predstavnici Crvenog križa ŽZH u posjeti zagrebačkim kolegama

Izaslanstvo Crvenog križa ŽZH boravilo je u dvodnevnoj radnoj posjeti Gradu Zagrebu. U njihovom izaslanstvu bili su Josip Zelenika, predsjednik Crvenog križa ŽZH, Srećko Mikulić, predsjednik Skupštine Crvenog križa ŽZH, te Viktor Grbavac, predsjednik Crvenog križa Općine Ljubuški.

Ispred Crvenog križa Grada Zagreba, domaćin prvog dijela posjeta bio je Petar Penava, ravnatelj Crvenog križa Grada Zagreba.

Otvoreno se razgovaralo o iskustvima u provedbi tradicionalnih programa i aktivnosti Crvenoga križa, te mogućnostima suradnje ovih organizacija.

Cijenimo volju predstavnika Crvenog križa Grada Zagreba, kada je u pitanju razmjena iskustava, da nam približe organizacijske i druge kapacitete njihove organizacije, a posebno kada znamo da je zagrebačka organizacija Crvenog križa ujedno i županijska organizacija, kao što je i naša, Zapadnohercegovačka. Uložit ćemo napore kako bi ostvarili međusobnu suradnju, posebno u programima prve pomoći i zaštite i spašavanja u slučaju prirodnih i drugih katastrofa, u kojima Crveni križ Grada Zagreba prednjači, kazao je Josip Zelenika, predsjednik Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke.

Ravnatelj Crvenog križa Grada Zagreba, Petar Penava, zahvalio se izaslanstvu Crvenog križa ŽZH na posjeti, te istaknuo kako postoji obostrana volja za uspostavom dugoročne suradnje o čijim modalitetima će se razgovarati u idućem razdoblju.

U drugom dijelu posjeta, izaslanstvo Crvenog križa ŽZH primio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba,  Andrija Mikulić, kojom prilikom je u višesatnom razgovoru pohvalio rad Crvenog križa ŽZH, te izrazio nadu da će gradska, a ujedno i županijska organizacija Crvenog križa Grada Zagreba znati podržati rad vodstva i volontera Crvenog križa ŽZH, ističe se u priopćenju.

Predstavnici Crvenog križa ŽZH pozvali su kolege iz Crvenog križa Grada Zagreba u uzvratni posjet Zapadnoj Hercegovini, na što su rado pristali.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.