Predstavljena knjiga “Duvanjska djeca – zagrebački starci” autora Jure Šimića

U organizaciji Matice hrvatska Tomislavgrad u petak je u dvorani Skupštine HBŽ-a predstavljena knjiga “Duvanjska djeca – zagrebački starci”, autora Jure Šimića, rodom iz Šujice, sa zagrebačkom adresom stanovanja.

Prvi dio knjige tematski se dotiče manje poznatih Duvnjaka koji su rođeni u duvanjskome kraju, a odrasli su u Zagrebu. Šimić u svojoj knjizi piše priče i pjesme o Duvnjacima koji dolaze u Zagreb studirati, raditi, živjeti i stariti.

„Duvanjska djeca – zagrebački starci” vodim slikom, pjesmom i pričom kroz živote duvanjske djece i kroz lijepi duvanjski kraj pa sve do zagrebačkih staračkih dana. Slike sam birao očima, gledajući ih prenosio u knjigu. Pjesme sam pisao dušom i srcem o svom rodnom Galečiću, svojoj mami, sv. Anti Šuičkom, duvanjskom kraju i hrvatskoj domovini, kazao je autor Jure Šimić.

U drugom djelu knjige Šimić govori o svojoj ulozi u Domovinskom ratu i suđenju koje se protiv njega vodi. Naime, Šimić je u vrijeme Domovinskog rata bio predsjednik kriznog stožera u Bjelovaru te je protiv njega podignuta optužnica za ratne zločine.

Prvostupanjskom presudom Županijskog suda u Rijeci Šimić je oslobođen optužbi. Na tu presudu Državno odvjetništvo uložilo je žalbu i već se četiri godine čeka pravomoćna presuda Vrhovnog suda RH.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

4 komentara

  • Komunistička država s komunističkim pravosuđem na svim državnim instancama, to je danqšnja i jučerašnja Hrvatska.Ne postoji u Europi država slična Htvatskoj!Jedino je u njoj ostalo sve isto kao i krajem osamdesetih u vrime socijalističke Hrvatske.Lustraciju su proveli komunisti nad jadnim i stigmatiziranim hrvatskim ratnicima koji su se odmah nakon rata našli na udaru više manje svih medijskih kuća koje opstaju u RH!
    Sudstvo, pravosuđe. državne tvrtke i sve ostalo bitno za funkcioniranje jedne normalne države ostalo je u rukama komunističkih ulizica i antihrvata koji nikad nisu željeli hrvatsku državu.Danas, zemljom , tvrtkama, medijima, kulturnim institucijama i svim financijskim središtima upravljajupotomci komunističkih strvinara, njihova djeca i več njihovi unuci.Po meni, Hrvatska kao država i Hrvati kao Narod su društvo u nestajanju i to nestajanje bi se vrlo lako moglo dogoditi idučih desetljeća, puno prije nego bi se itko razuman nadao.
    Komunisti i danas sve drže u svojim rukama, okrenuli bi se u grobu i Tuđman i Šušak kad bi kojim čudom vidjeli što je danas Hrvatska.Ona je njihov bila san a ovi današnji su je pretvorili u noćnu moru..

  • Meni su najgori oni u zagrebu. neznaju ljudi naprav ni sta ni ko su. zive u svom svjijetu i samo treba njima. nama kojima bi isto dobrodosla pomoc investicija , ko vas j… A kad zatreba opet , ajdera vi s juga ucini te nesto. usrani purgeri i ko zanje navija

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.