Milanović u Čitluku: Mi smo jedno, jedno u dvije države

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović doputovao je u subotu u Čitluk, gdje je sudjelovao na obilježavanju 29. obljetnice osnutka Postrojbe posebnih namjena “Gavran 2”.

Na početku svog posjeta Milanović je položio vijenac i zapalio svijeću ispred spomen križa poginulim braniteljima u Čitluku.

Cvijeće su položili i izaslanstva Hrvatskog narodnog sabora BiH, Generalskog zbora, općine Čitluk i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Milanović je odlikovao Postrojbu posebnih namjena “Gavran 2” Redom hrvatskog trolista za osobite zasluge njezinih pripadnika u Domovinskom ratu.

Ja radim nešto što doživljavam kao duh časti prema hrvatskim braniteljima, hrvatskim borcima za slobodu Bosne i Hercegovine, njihove domovine, ali i hrvatske domovine. Mi smo jedno, jedno u dvije države, rekao je Milanović.

Spomenuta postrojba HVO-a formirana je početkom 1993. godine, a činili su je uglavnom ljudi s velikim ratnim iskustvom što su ga stjecali na ratištima diljem Hrvatske.

Možda je nekim ljudima u Hrvatskoj neugodno zbog toga, možda se stide. Ja sam ovdje da vam poručim da smo na vas ponosni i da smo zahvalni za ono što ste dali Hrvatskoj, istaknuo je Milanović.

Postrojba posebnih namjena “Gavran 2” sudjelovala je u ratnim zadaćama na južnom dijelu mostarske bojišnice, zatim u Središnjoj Bosni te u oslobađajućim akcijama na kupreško-livanjskoj bojišnici 1995. godine.

Zapovjednika postrojbe sve do njezinog rasformiranja bio je Pero Barbarić Pepi.

(www.jabuka.tv)

38 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.