Predstavljen prvi broj Studentskog lista na Filozofskom fakultetu Mostar

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru upriličena je promocija prvog broja Studentskog lista – priloga koji je danas izašao u bh. izdanju Večernjeg lista.

Tom prigodom dekan Filozofskog fakulteta Zoran Tomić kazao je kako je danas povijesni dan, te je izrazio zadovoljstvo što su studenti pokazali da imaju kapacitet kada je u riječ o suvremenom novinarstvu.

”Ma kako to vama izgledalo, s punom ću odgovornošću reći da smo se danas upisali u povijest novinarstva kod Hrvata u BiH i u povijest novinarstva uopće”, istaknuo je Tomić.

Naveo je kako postoji ideja o osnivanju muzeja novinarstva na Filozofskom fakultetu, što je, kako je kazao, podržala i rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić.

”Budite sigurni da to neće biti samo ideja, već da ćemo to realizirati”, kazao je Tomić, dodavši kako u tijeku i realizacija stvaranja sveučilišnog medijskog centra. Naime, za mjesec dana trebao bi s radom započeti portal i radijska postaja.

O sadržaju Studentskog lista govorila je studentica Irena Mrnjavac koja je istaknula je kako je trebalo dosta vremena i truda da Studentski list vidi “svjetlo dana”. Mrnjavac je kazala kako će list izlaziti jednom mjesečno kao prilog u Večernjem listu.

Današnji prilog broji 8 stranica, a središnja tema je međunarodna razmjena. U Studentskom listu, između ostalog, nalazi se intervju s dekanom Filozofskog fakulteta Zoranom Tomićem, reportaža o Firenci kao i sportske teme.

Na prilogu su radili studenti pete godine novinarstva.

Inače, početkom prosinca Filozofski fakultet i Večernji list potpisali su ugovor o obavljanju studentske prakse, izradi mjesečnog priloga i korištenju podataka istraživačkog novinarstva.

(Bljesak.info)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.