Predstavljen eroGAG-ov rječnik – mala zbirka hercegovačkog žargona

Mala zbirka hercegovačkog žargona u utorak je navečer predstavljena u Mostaru u nazočnosti više stotina ljubitelja hercegovačke kulturno humoristične materijalne baštine.

Zbirka pod nazivom „eroGAG rječnik – Mala zbirka hercegovačkog žargona“ nastala je kao dio projekta eroGAG-a s idejom da se ožive neke starije izraze ili fraze na području Hercegovine kojih se mlađe generacije ne mogu sjećati, a niti nemaju priliku često ih čuti.

Do danas se ideja realizirala virtualno, putem društvenih mreža, a sada je dostupna i kroz rječnik sastavljen od nekoliko kategorija, a svaka od tih kategorija ocrtava našu svakodnevnicu i kod čitatelja može pobuditi nostalgiju, smijeh ili ga upoznati s drugim izričajima. istaknuto je tijekom predstavljanja.

O knjizi su govorili urednik na RDV-u Boris Čerkuč, Željko Šteger ispred portala Bljesak.info, Marina Pavlović, iz Degordian BH ureda te Ivan Rozić, pokretač i inicijator Čokoladnih nereda u Mostaru.

Čerkuč je primijetio kako je riječ o zbirci bez autora koja nas sve povezuje, dok je Pavlovićeva ustvrdila kako je Facebook grupa “eroGAG” svojevrsni fenomen jer je uspjela okupiti veliku zajednicu, što ne uspijeva ni nekima koji ulažu i silne novce za svoju promociju na društvenim mrežama.

Šteger je istaknuo kako je “eroGAG” iskoristio portal Bljesak.info kao svojevrsnu odskočnu dasku u javnosti te da je ova zbirka svojevrsni primjer mostarskog liskaluka, ali nove generacije.

Rozić je pohvalio ekipu koja stoji iza projekta, rekavši kako mu je tijekom boravka izvan BiH “eroGAG” pomagao svojim sadržajem da zaboravi na udaljenost od kuće i podsjeti ga na bogatstvo hercegovačkog humora.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.