Predstava “Dide, pobiše nam fratre” večeras ponovno u Širokom Brijegu

Premijera predstave “Dide, pobiše nam fratre” koja je održana u nedjelju oduševila je širokobriješku publiku.

Zbog velikog broja zainteresiranih koji su htjeli doći pogledati ovu dramu, a nisu uspjeli ući u dvoranu jer je doslovno bila puna, predstava će se ponovno odigrati u utorak 4. veljače s početkom u 19 sati i 30 minuta u ovoj dvorani.

U nedjelju su započeli “X. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca” povodom 75. obljetnice jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca.

“Dide pobiše nam fratre” izvode Franjevačko svjetovni red i Frama Široki Brijeg. Radnja predstave, rađene po tekstu autorice, profesorice Mirele Lovrić, smještena je u 1945. godinu kada je na Širokom Brijegu i okolici počinjen zločin nad fratrima i katoličkim pukom,

(www.jabuka.tv)8 komentara

  • Pratrin pokoj duši, pustite ih više nek počivaju u miru. Ne berite više jeftine poene od njihove smrti. A da mogu rekli bi vam da nisu samo oni ubijeni već i mnogi drugi. Većina vas priča o pobijenim pratrima samo da bi se pojavili u medijima i stekli par minuta slave, kao npr onaj pratar što ne zna dvi rečenice za propovid sastavit.

  • Pokoj Vječni daruje im Gospodine. To triba stalno pričat i ponavljati da se više nikad to ne dogodi. Da znaju našu povijest naša pokoljenja.Da nas ne obmanjuju svojim lažima.

  • Jure, pokušaj pročitat više puta, ili zamoli nekog inteligentnog da ti pojasni. Nije žurba. Sa takvima kao ti triba bit strpljiv, nisi još otpisan, vidimo da si slova već naučio.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.