Predstava ”Brat magarac” gostuje u Posušju

Predstava ”Brat magarac” odigrat će se u ponedjeljak, 8. veljače u 19.30 sati (ulaz slobodan) u župnoj crkvi u Posušju, u izvedbi glumaca HNK Mostara.

Brat magarac nova je uspješnica mostarske kazališne kuće, a kako oni navode riječ je o najgledanijoj predstavi u Hercegovini. Od premijernog izvođenja u studenom 2015. godine, pa sve do veljače 2016. predstavu je pogledalo više od dvije tisuće ljude kroz izvođenja u HNK Mostar, pa do gostovanja u Ljubuškom i Međugorju.

Predstava Brat Magarac donosi slike iz života jednog od najvećih svetaca katoličke crkve svetog Franje Asiškog, a nastala je prema tekstu istaknutog hrvatskog glumca i redatelja Renea Medvešeka. Za HNK Mostar predstavu je postavio Lawrence Kiiru, redatelj rođen u Keniji koji je nakon studiranja na Akademiji scenskih umjetnosti u Zagrebu ostao u Hrvatskoj živjeti i raditi.

Praizvedena prije petnaest godina u Zagrebačkom kazalištu mladih, predstava je polučila ogroman uspjeh, o kojemu je nepodijeljeno svjedočilo zanimanje publike i kritike.

Predstava ”Brat magarac” u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru donosi optimizam i radost onako kako je sveti Franjo širio oko sebe za vrijeme svog ovozemaljskog života. ”Bratom magarcem” sveti Franjo je nazivao svoje tijelo na kojemu je putovao do sestre Smrti. Kroz predstavu ćemo upoznati likove iz njegovog života: njegove roditelje, prijatelje, svetu Klaru, biskupa, papu i turskog sultana. Slika je to jednog dalekog, prošlog svijeta toliko sličnog ovom današnjem i jednog života koji je obilježio buduća stoljeća.

Scenografiju za predstavu potpisuje Stefano Katunar, autor glazbe je Gabrijel Prusina. U predstavi igraju: Robert Pehar, Jelena Kordić Kuret, Velimir Pšeničnik Njirić, Sanda Krgo Soldo, Miro Barnjak, Nikolina Marić, Ivan Skoko, Bojan Beribaka, Anja Rikalo, Marijo Bevanda i Anto Bralo.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj: