PREDSJEDNIŠTVO HŠK ZRINJSKI UPUTILO ŽALBU NFSBIH

PREDSJEDNIŠTVO HŠK ZRINJSKI UPUTILO ŽALBU NFSBIH Povodom odluke Natjecateljskog povjerenstva NS BIH da se zbog vremenskih neprilika prekinuta utakmica između Zrinjskog i Rudara registrira postignutim rezultatom do prekida utakmice iz HŠK Zrinjski oglasili su se priopćenjem u kojem stoji: Na izvanrednoj sjednici Predsjedništva HŠK „ZRINJSKI“ održane dana 29. 10. 2012. god povodom Odluke Povjerenstva za natjecanje NS BiH, Predsjedništvo kluba je donijelo slijedeće:

Odluka Povjerenstva za natjecanje je klasično pravno nasilje nad propisima i direktan napad na regularnost ove natjecateljske sezone. Bez želje da ulazimo u detaljnije obrazloženje naše žalbe koja će uslijediti na ovu i ovakvu odluku želimo posebno naglasiti slijedeće činjenice:

-Povjerenstvo za natjecanje može isključivo odlučivati temeljem žalbe oštećene strane, a sve sukladno članku 68 Pravilnika o nogometnim natjecanjima BIH. Međutim,ovdje je sazvana neka nazovi “izvanredna” sjednica ovog Povjerenstva i bez bilo kakve žalbe FK Rudara Prijedor se odlučuje na pravno nakaradan način. Zar zbilja treba dokazivati da je u trenutku prekida nije odigrano 80 % regularnog tijeka utakmice kada se radi o više nego jednostavnoj matematskoj radnji.

-Radi objektivne procjene situacije naglašavamo da su sve službene osobe delegat i suci, kao i igrači FK Rudara ostali u Mostaru radi održavanja ponovljene utakmice i da na takvu odluku delegata, inače jedinog ovlaštenog, nije bilo niti kakve primjedbe niti od predstavnika FK Rudara. Ali je očito počela nečija „noćna kuhinja” kojoj smetaju ambicije našeg Kluba u ovoj sezoni, te je sazvana brzopotezna sjednica Povjerenstva za natjecanje NS BIH.

-Predsjedništvo HŠK Zrinjskog također ima informacije da je „izvanrednu” sjednicu ovog Povjerenstva sazvao ne Predsjednik istog kako je to određeno propisima već direktor Sektora za natjecanje i upravljanje događajima gosp Elmir Pilav, inače aktivni nogometni sudac. (?)

-Zbog svega gore istaknutog Klub je zatražio da se odmah sastane i Odbor za normalizaciju i očituje o nezakonitom postupanju Povjerenstva i navedenog direktora.

-HŠK Zrinjski samo traži ravnopravan tretman kakav imaju i drugi klubovi u Ligi ali je kroz ovu odluku kao i odluke da se samo navijačima Zrinjskog zabrane odlazak na određena gostovanja, jasno da se pokušava naš Klub marginalizirati, što zasigurno ova Uprava neće dozvoliti.

-Zbog regularnosti sezone tražimo da Apelacijsko povjerenstvo donese pravomoćan pravorijek odmah do odigravanja slijedećeg kola kao i da se odredi novi termin održavanja ove utakmice, stoji u priopćenju HŠK Zrinjski.

(www.jabuka.tv | foto:bljesak.info)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.