MUPZZH: Pokušaj krađe automobila i rasvjetljena krađa goriva

Donosimo vam priopćenje iz MUP-a ZZH. (www.mupzzh.ba)

Dvije teške krađe u pokušaju

Evidentirana su dvije teške krađe u pokušaju. Noću sa subote na nedjelju nepoznati počinitelj ili više njih pokušao je otuđiti motorno vozilo marke VW Golf, tip IV, koje se nalazilo parkirano ispred obiteljske kuće u Biogracima, općina Široki Brijeg a jučer, tijekom večernje mise, nepoznati počinitelj ili više njih pokušao je otuđiti motorno vozilo marke VW Golf, tip IV, koje se nalazilo parkirano na parking prostoru župne crkve u Posušju. Policijski službenici nadležnih Policijskih uprava izvršili su očevide te poduzimaju druge izvide s ciljem rasvjetljavanja počinjenih kaznenih djela.

Rasvjetljena krađa goriva

U subotu u 00:05 h policijski službenici PU Široki Brijeg zatekli su tri nepoznate osobe u krađi goriva iz kamiona, vlasništvo JKP Široki Brijeg, koji se nalazio parkiran na parking prostoru navedenog poduzeća, na lokalitetu Klanac.
Nakon što su primijetili policijske službenike kradljivci su, pod okriljem mraka, uspjeli pobjeći a oko 00:15 h, prilikom pretrage šireg područja, u Trpimirovoj ulici u Širokom Brijegu pronađen je i lišen slobode Š. Ć. (18) iz Mostara, koji je priveden u službene prostorije PU Široki Brijeg gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada.

Tijekom kriminalističke obrade Š. Ć. (18) u cijelosti je priznao izvršenje opisanog kaznenog djela, te je kao supočinitelje naveo A. H. (26) i I. K. (19), oba iz Mostara.

Temeljem našeg zahtjeva policijski službenici PU Mostar u subotu su lišili slobode A. H. (26) i I. K. (19) te ih predali PU Široki Brijeg, gdje je i nad njima izvršena kriminalistička obrada.

Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su A. H. (26) i I. K. (19), zajedno sa Š. Ć. (18), počinili opisanu krađu.
PU Široki Brijeg podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv Š. Ć. (18),  A. H. (26) i I. K. (19) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo krađe iz čl. 286. KZ-a FBiH.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.