Predsjedništvo HNS-a pripremilo sve za 8. zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora održalo je u ponedjeljak posljednju sjednicu u ovom sazivu prije VIII. zasjedanja Sabora HNS-a.

Sjednica je protekla u pripremi za Sabor HNS-a koji će se održati u subotu 26. siječnja, te su se na njoj razmatrani svi potrebni dokumenti kao i svi tehnički i organizacijski aspekti za održavanje Sabora, na kome će nazočiti više od 600 izaslanika.

Predsjedništvo je u ponedjeljak usuglasilo sva tehnička pitanja, te su načelno prihvatili sveobuhvatni pristup Deklaraciji HNS-a, koja će se predstaviti na Saboru.

Deklaracija VIII. zasjedanja HNS-a sadrži 7. točaka, te se između ostalog, odnosi na odluke Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava, euroatlantskim integracijama, legitimnom predstavljanju, političkoj stabilnosti, vladavini prava te općenito o glavnim smjernicama djelovanja Hrvatskog narodnog sabora u idućem mandatu.

Deklaracija će biti obavezna za sve legitimne predstavnike političke volje Hrvata u BiH.

Predsjedništvo HNS-a danas je raspravljalo i o političkoj situaciji i implementaciji izbornih rezultata te očekivanjima oko uspostave županijske razine vlasti, priopćio je Ured za informiranje HNS-a.

Čović: Bez izmjena Izbornog zakona ne možemo napraviti bilo kakav iskorak

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.