Predsjedništvo HDZ-a podržalo ratifikaciju Istanbulske konvencije, šestorica su ipak bila protiv

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u utorak da je Predsjedništvo HDZ-a većinom glasova podržalo ratifikaciju Istanbulske konvencije poručivši kako će Vlada nastaviti proces ratifikacije koji će uputiti u Hrvatski sabor.

“Omjer glasova bio je 19 prema šest. Izglasali smo prijedlog da Vlada nastavi proces ratifikacije Zakona o potvrđivanju Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju nasilja nad ženama”, kazao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Dodao je i da su nakon temeljite rasprave glasali o tome pri čemu je za bilo 19 članova Predsjedništva, šest njih je bilo protiv dok suzdržanih nije bilo.

Ponovio je da će se ratifikacija Istanbulske konvencije u četvrtak naći na sjednici Vlade. U srijedu, dodao je, bit će sjednica užeg kabineta Vlade te će imati razgovore s koalicijskim partnerima. Nakon toga Konvencija će ići u Hrvatski sabor.

Kako se doznaje protiv su bili zamjenik predsjednika Milijan Brkić, međunarodni tajnik Miro Kovač, politički tajnik Davor Ivo Stier, potpredsjednica HDZ-a Ivana Maletić te članovi Predsjedništva Darko Milinović i Anton Kliman.

(Hina)


19 komentara

 • Jeste glupi dragi moji Hercegovci,ali ima nade kad se pogledate u ogledalo sami sebi recite “mi smo glupani”!!!!
  HDZ-e pokret za neovisnu Hrvatsku 1989.godine iz barake na zagrebačkom jarunu,nema nikakvih dodirnih točaka sa HDZ-om ovog nakaznog europjca Plenkovića i njegovih sljedbenika!
  Kako to da birači HDZ-a deklarirani katolici mogu prožvakati da im dijete bira rod,dakle nije ga dao Bog već sam sebi bira rod.To je po najnovijem “naprednom”!
  TO JE DJELO SOTONE I NE PODUPIRITE SOTONU ZBOG MALO SLATKORIJEČIVIH PRIČA O GOSPODARSTVU…
  SMRT NEPRIJATELJIMA ČOVJEČANSTVA I HRVATSKOG NARODA

  9
  3
 • A Miro Kovač i Božo Ljubić su stvarno pročitali konvenciju i napokon je razumjeli. Nikad, ali doslovce nikad više neću dat glas HDZ. Gamadi jedna, đubradi HDZ-ovska. Jeli i ova naša sestrinska HDZ-BiH PROČITALA I RAZUMJELA ovu sotonsku konvenciju! Zašto se ne oglase, zašto ne iznesu svoj stav, zašto šute! Čuvaju guzice i fotelje, dabogda hemeroide dobili od nje. Mi Hrvati smo stvarno bezličan, umišljen, glup i napose prevrtljiv narod!

  7
  1
 • Fimi media,HEP,Autoceste,Hypo,Podravka,Spice,Medikol,HŽ,Hpb,Ina,Roncevic Kamion,Afera Đakovstina,Croatia Leasing,Suncani Hvar,Slavonska banka,Brodosplit,Imostroj,Kamen Ingrad,Salonit,Belupo,Blindirani bmw,Otpad,Jadranska banka,Agrokor….Dame i gospodo afere Adezeja najpostenije i najdomoljubnije stranke na svitu

  7
  2
 • Najsmješnije je ovih nekoliko likova koji su kao bili protiv a to je samo radi šminke da ispadne kao da su još uvijek desno orijentirani. Da znaju da im se neće obit o glavu i Brkić i ostali bi glasali za.

  2
  3
 • A Čuljak je glasao sve za njegov napredak.Zaboravio di se rodio i odakle je otišao i koliko je daleko dogurao prihvaćajući što i treba i ne treba.

 • Ako je IK zakonski iznad državnog zakona,kako kažu,logično bi bilo raspisati referendum.Bez obzira na daljni razvoj situacije vezano za IK,zbog samvolje i diktatorskog ponašanja u stranci,sazvati stanački sabor i izabrati novo rukovodstvo.Šeksa i ekipu prikrižiti za sva vrimena.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.