Predsjedništvo BiH boravi u Ljubljani, Komšić svratio na pivce

Članovi Predsjedništva BiH stigli su u utorak glavni grad Slovenije gdje će boraviti u dvodnevnom službenom posjetu, a predsjedavajući Željko Komšić se prije svečanih formalnosti, zakazanih za 4. i 5. prosinca, opustio uz pivo u jednom ugostiteljskom objektu u centru Ljubljane.

Članovi Predsjedništva BiH, uz bosanskohercegovačke zastave i njemačke automobile, stigli su u Ljubljanu i odsjeli u Grand Hotel Unionu, piše Klix.ba.

Predsjedavajući Komšić je, prije svečanog dočeka s vojnim počastima zakazanog za 4. prosinca, viđen u centru Ljubljane zajedno sa svojim savjetnicima i drugim kolegama iz ureda Predsjedništva BiH.

U srijedu će na Kongresnom trgu u Ljubljani, s početkom u 10:00 sati, biti upriličena ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima, gdje će članove Predsjedništva BiH dočekati predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Nakon svečanog dočeka vijence će položiti predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine na Spomenik žrtvama ratova (na Kongresnom trgu), a potom će s predsjednikom Republike Slovenije svečano otkriti Klupu prijateljstva.

U 10:40 sati u Predsjedničkoj palači bit će održan susret članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Republike Slovenije.

Službeni sastanak delegacija Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije je u 11:30 sati, nakon čega je planirana konferencija za novinare. Medijima će se obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor.

U četvrtak, 5. prosinca, će na Novoj univerzi biti održana predavanja članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora i članova akademske zajednice na temu “Pogledi/stajališta na ustavnopravna pitanja Bosne i Hercegovine”.

Istog dana će biti održan sastanak službenih delegacija Bosne i Hercegovine s delegacijom Vlade Republike Slovenije na čelu s predsjednikom Vlade Marjanom Šarecom, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.