Predsjednica RH ipak dolazi u posjet Srbiji?

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović mogla bi uzvratno posjetiti Srbiju već ove jeseni, a o datumu posjeta u tijeku su dogovori Pantovčaka i Andrićevog vijenca, tvrde u utorak beogradski mediji.

Uredi šefova država dogovaraju posjet hrvatske predsjednice našoj zemlji. Jedan od preduvjeta da do posjeta dođe ‘čim prije’ jest korak naprijed u rješavanju sudbine nestalih, pišu Večernje novosti.

Hrvatska predsjednica bi, kako navodi list na svojoj internetskoj stranici, mogla na jesen doći u službeni posjet Beogradu, a točan datum dogovara se između ureda šefova država u Beogradu i Zagrebu, koji su u stalnom kontaktu, objavile su Večernje novosti, ne precizirajući izvor.

Pitanje nestalih, koje je i u dosadašnjim odnosima dviju država stavljeno među prioritetne obveze obiju strana, i sada se navodi kao “jedan od preduvjeta” da se uzvratni posjet hrvatske predsjednice Beogradu čim prije dogovori.

Na Pantovčaku kažu da je Grabar Kitarović s velikim zadovoljstvom primila informaciju da predsjednik Aleksandar Vučić namjerava imenovati povjerenika koji bi radio na ovom pitanju, piše dopisnik Večernjih novosti iz Zagreba.

Hrvatska predsjednica je prije nekoliko dana primila svog povjerenika za nestale Ivicu Vrkića, gradonačelnika Osijeka, koji ju je detaljno izvijestio o razgovoru s Vučićem tijekom nedavnog službenog posjeta Beogradu.

Večernje novosti tvrde kako “Grabar Kitarović želi da posjet ne bude isključivo protokolaran te da se na stolu nađu konkretna pitanja i rješavanje problema iz prošlosti.

U pripremi je i ekonomski forum, kako bi se hrvatski poslovni ljudi predstavili svojim kolegama u Srbiji, a za njega vlada veliko zanimanje, navodi ovaj list.

Poslije posjeta Zagrebu sredinom veljače, srbijanski predsjednik Vučić primio je 20. veljače u Beogradu predstavnike udruga nestalih i obećao im da će njegov ured pratit će potragu za nestalim osobama na tjednoj razini,prenosi tportal.hr.

Izaslanstvo Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja zatražilo je u Beogradu, na prvom sastanku s Vučićem, od srbijanskog predsjednika da, na temelju svojih izjava iz Zagreba kako može pomoći u potrazi za nestalima, to i provede u djelo. Izaslanstvo je zatražilo da Vučić utječe na sve relevantne institucije u Srbiji koje imaju ili mogu imati informacije o nestalima.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

 • Pa moramo razgovarat , zna se da Srbija i naši bosanski isilovci zajedno rade da što više arapskih migranata, odnosno bivših boraca Isila i Al Qaide što više pošalju na zapad. Prva stanica je naravno Hrvatska, naša draga i pametna predsjednica treba Srbiji jasno poručiti da hrvatske službe znaju sve o njihovim isilovskim pothvatima kako bi se Hrvatska destabiliziral a Bosna je ionako zadnjih 20 godina prepuna tih isilovskih fundamentalista.
  O tome je naša draga predsjednica več više puta otvoreno govorila i u Europi i u Americi. Po njenim rječima Bosna je puna tih islamističkih luđaka ko Njemačka Deutsche Bank eura.
  Zato naša omiljena predsjednica treba jasno i glasno poručiti našim zlobnim susjedima da je Hrvatska brana svakom zlu i imperijalizmu koji dolazi s istoka ,bilo boljševičkom bilo šerijatskom terorizmu…

  5
  1
 • Eto, znala sam dace ona ic tamo! Koju pizdu materinu ides tamo??? Rjesi sve sakom o stol !! Koda gledam vec se kostim sije!! Boze, Boze ima li te!!

  1
  1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.