Predsjednica odgovorila Majkama Srebrenice: “Nisam se doživljavala kao ‘kraljica Balkana'”

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović reagirala je na pismo iz udruge Majke Srebrenice koje su u jučerašnjem otvorenom pismu izrazile nezadovoljstvo njenim izjavama.

-I sami znate da smo vas nekad smatrale i oslovljavale “kraljicom Balkana” i u vama vidjele nadu za neka bolja vremena i odnose na ovim prostorima. Nažalost, grdno smo se prevarile – stajalo je u pismu.

Grabar-Kitarović je u pismu navela kako se nikada nije doživljavala ‘kraljicom Balkana’ nego samo i jedino predsjednicom Republike Hrvatske.

Moja je prva dužnost štititi državne interese Republike Hrvatske i nacionalne interese hrvatskog naroda i svih hrvatskih građana. No, isto tako, imam dužnost graditi mir i odnose suradnje i prijateljstva sa svim državama, prije svega susjedima – navela je između ostalog Grabar-Kitarović.

Dodala je i kako naglašava ‘iskreno poštovanje prema islamu, kako zbog njegovih načela, tako i zbog osobnog iskustva‘.

Isto tako, iznimno cijenim doprinos hrvatskih državljana islamske vjere u Domovinskom ratu – stoji u pismu.

Navodi i kako BiH kao i njezine građane ne doživljava kao prijetnju Hrvatskoj.

(www.jabuka.tv)

12 komentara

 • Majke srebrenice su vazda bile sredstvo manipulacije SDA-je,Bakira i bošnjaka.O njihovoj iskrenosti,,pojedinih članica udruženja,, je suvišno pričati kao i o moralu i iskrenosti Bakira i ostalih bošnjačkih ekstremista.Srebreničke žrtve su postale političko oružje u rukama pokvarenih ljudi,lpova i sredstvo preko kojeg određene skupine,udruženja,pojedinci peru i pljačkaju novac od sinih donacija.Malo toga dođe u prave ruke,ruke onih koji su stradali i kojim je to namjenjeno.Kakve veze imaju majke Srebrenice sa radikalnim vehabijama,selefijama i izjavama presj.Kolinde koja ih iznimno cjeni i poštuje.Znači li to da Bakir,vrh SDA-je,bošnjački ljevičari,,radikalni,,i svi ostali štite te pojedince,skupine itd.Ovo je zastrašujuće i jako opasno.Hrvati imaju pravo da čuvaju interese svoje države RH-ke i interese suverenog naroda hrvata u BiH-ni.To im nalaže i potpisani Dejtonski sporazum.To im je Ustavna obveza..Kako se bošnjaci razotkriju u sekundi,pokažu svoje pravo lice i pokažu spregu,,uvezanost,,od najniže do najviše razine vlasti,uvezanost i lijevih i desni u mržnji sprem hrvata i svega što je hrvatsko..

 • Nije mi jasno da portal poskok dopušta ovakve izljeve mržnje u eter, a mene banira i ne dozvoljava nikakvu kritiku titina pionira druga velikog Gaage? Abu Baklir mu kaki na sve strane, štrca proljev na kilometre oko sebe, zapišava i zapišano i sveto, a od druga nam pionira niti riječi, niti slova aaaaaaaaaaaa? Drug nam pionir se zabavio otvaranjem pučke kuhinje(lol ili da plačem) u prvoj polovici dvadesetprvog stoljeća i to u stolnom gradu Mostaru? Ljudi moji zar je i to moguće!? Sve što vrijedi otjera nam vani u bijeli svijet, a za svoju partiju sveza do smrti njihove podobnjakoviće, lezihljeboviće, uguzbegoviće, te je lako Bakirbegu galamiti kada nema tko odgovoriti, jer svu šute i čekaju odgovor druga Gaage. A drug Gaago zanijemio, zabavio se san o sebi ili ga Bakirbeg „ima“ pa se ovaj ne smije javljati. Malo će on to po „europski“ , tek toliko da se osigura još jedan mandat i to kada dođe na Čerigaj, Mokro, Turčinoviće ili neku n-tu rvacku vukojebinu kojoj je i dragi Bog davno rekao laku noć. Turci osmanlije nisu uspjeli u svome naumu u 500 godina ono što hrvatskom biću priredi vladajuća „domoljubna partija“ u zadnjih 25 godina. Nijedan narod u povijesti nije nestao iz razloga napada vanjskog neprijatelja, već s toga što je istrunuo iznutra.

 • Ma imate vi kraljicu brenui hanku! Obratite se njima, jedna je sa srbinom, a druga raspustenica! Pa izvolte! Birajte kraljicu balkana, a moju Predsjednicu ostavite na miru!!!

 • Luce legendo svakati je na mistu ,arapske babe Hrvati su vas podržavali moralno i izdašno financijski ,a alijine krave samo kontra ,i zato prljave babe odhebite

 • Gledajte,meni kao hrvatskom nacionalistu je porazno da predjsednica mojeg naroda uopće silazi na razinu sa ispodprosječno inteligentnima muslimankama…
  Žene iz Srbrenice moraju shvatitt da je eliminacija muslimana samo povijesni tijek…Oni muslimani su nastali izdajom,prevarom,i nasiljem,pa logičan slijed je da se kad tad vrati jedanko ako ne i gore onima koji su petsto godina provodili teror…zZlo radit a dobru se nadat,to.ne ide…
  Žene iz Srebrenice su nikakv faktor i ne treba im uopće dacati na važnosti,a ova kavazi država je leglo islamskih radikala,to treba svaki dan navoditi jer sva muslimanska politika ide ka islamskim zakonima,prema tome ona mora biti eliminirana…Predsjednica RH je rekla istinu,jedanko kao i Zoran Milanović
  kad je sve ovo.nazvao velikim izmetom..
  Od HRvatskih političara u takozvanoj BIH ne očekujem ništa jer štite svoj protekotrat u kojem dobro zarađuju…Sve je legalno a suštini kriminal…
  POZDRAV DOMOVINI…

 • SDA ima svoje poltrone, HDZ ima svoje poltrone, Sds ima svoje i tako u krug cijelo vrijeme. A nitko od tih seronja političara ne govori da treba hvatati lopove i vraćati pokradeno.. Svi su isti..

Komentiraj: