Trojica Širokobriježana uzgajala 53 stabljike indijske konoplje

Analitičkom obradom prikupljenih podataka policijski službenici Policijske uprave Široki Brijeg zaveli su operativno taktičku akciju ‘Gost’ s ciljem suzbijanja kaznenih djela vezanih za proizvodnju, preradu, prodaju i stavljanje u promet opojnih droga, navodi se iz MUP-a Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH).

Prilikom provođenja navedene akcije policijski službenici došli su do operativnih saznanja da se na području mjesta Gostuša, grad Široki Brijeg nalazi zasađen nasad stabljika indijske konoplje nakon čega se pristupili pregledu terena kojim je isti i pronađen, prenosi bljesak.info.

“Nakon pronalaska nasada (54 stabljike, visine od 0,40 m do 2,2m) koje svojim izgledom i mirisom asociraju na stabljike indijske konoplje policijski službenici PU Široki Brijeg su organizirali zasjedu na licu mjesta te su tom prilikom 6. rujna 2017. godine oko 19.00 sati lišili slobode tri osobe M.L. (1979. godište), iz Širokog Brijega, B.R. (1979.) iz Širokog Brijega i I.L. (1979.) iz Širokog Brijega koje se dovodi u vezu s izvršenjem naprijed navedenog kaznenog djela”, piše u priopćenju MUP-a.

Na mjestu pronalaska nasada izvršen je očevid, kom prilikom su stabljike počupane i pohranjenje u prostorije PU Široki Brijeg koje će biti upućene na vještačenje.

Također na mjestu događaja izuzeti su i drugi tragovi koji će biti poslani na potrebita vještačenja, a o svim mjerama i radnjama pravodobno je izviješteno Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu kojem će biti dostavljeno odgovarajuće izvješće o izvršenom kaznenom djelu, priopćeno je na kraju dopisa iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)