Predsjedatelj Čović na prijemu predsjednika SAD-a – Jabuka.tv

Predsjedatelj Čović na prijemu predsjednika SAD-a

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović se tijekom boravka u New Yorku sastao s glavnim tajnikom UN-a Ban-Ki Moonom, te se upisao u knjigu gostiju u zgradi Ujedinjenih naroda.

Tijekom susreta bilo je riječi o trenutačnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i stanju u regiji po pitanju izbjeglica. Predsjedatelj Čović je zahvalio glavnom tajniku za sveukupan angažman UN-ovih agencija na pružanju pomoći stanovništvu u poplavama pogođenim područjima, kao i za napore koje Ujedinjeni narodi ulažu radi otklanjanja posljedica poplava.

Predsjedatelj Čović kratko se susreo i sa predsjednikom Rumunjske Klausom Iohannisom. Razgovarali su o aktivnostima BiH na putu ka Europskoj uniji, te je iskazano zadovoljstvo zbog pozitivnih pomaka na tom putu. Izražena je potpora Rumunjske daljnjim aktivnostima BiH, s ciljem približavanja Europskoj uniji.

Predsjedatelj Čović nazočio je otvaranju Glavne debate 70. zasjedanja Glavne skupštine UN-a te prijemu koji je tim povodom organizirao predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama. Bio je gost i na svečanom ručku u čast voditelja država, koji je priredio glavni tajnik UN-a Ban Ki-Moon.


9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.