Predmet “Lijanović” vraćen Županijskom tužiteljstvu Sarajevo

Tužiteljstvo BiH u petak je ponovno Županijskom tužiteljstvu u Sarajevu vratilo predmet, a ovaj put to je predmet koji se odnosi na Jerka Ivankovića Lijanovića i druge osobe”, priopćeno je za Dnevni avaz iz Ureda glavne županijske tužiteljice.

Naime, svojim dopisom broj: A-340/14 od 22. listopada 2014.godine, Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH je zatražio cijeli spis “Lijanović” od ovog tužiteljstva radi preuzimanja kaznenog gonjenja Jerka Ivankovića Lijanovića od strane Tužiteljstva BiH.

To je bilo u vrijeme kada je Tužiteljstvo BiH otvorilo istragu protiv Jerka Ivankovića Lijanovića, a koji se jedno vrijeme po prijedlogu tog tužiteljstva nalazio i u pritvoru.

Dakle, kako piše Avaz spis ovog tužiteljstva je dostavljen Tužiteljstva BiH na traženje Glavnog tužitelja tog tužiteljstva, a radi vođenja jedinstvenog postupka.

Međutim, nakon osam mjeseci taj predmet je vraćen Županijskom tužiteljstvu u Sarajevu, a da Tužiteljstvo BiH nije provelo nijednu tužiteljsku radnju, navode iz Ureda glavne županijske tužiteljice.

(Avaz.ba)

10 komentara

Komentiraj: