Pred Narodnu skupštinu RS-a donijeli mrtvački sanduk

U organizaciji Restarta pred Narodnu skupštinu RS došli su prosvjednici koji prosvjeduju protiv Zakona o stranim agentima koji će se danas naći na dnevnom redu parlamenta.

Prosvjednici su donijeli mrtvački sanduk koji simbolizira “smrt demokracije” u Republici Srpskoj.

Na molbu skupštinskog osiguranja, prosvjednici su se pomjerili preko puta skupštine gdje će biti održan prosvjed.

Na počeku prosvjeda održano je “opijelo za demokraciju” i “sahrana”, a prosvjednici su poručili da je vlast Republike Srpske kriminalizacijom klevete i Zakonom o stranim agentima “ubila demokraciju”.

Stefan Blagić iz Restarta je rekao da će ovaj zakon biti problem i za vjerske organizacije.

Što će Srpska pravoslavna crkva ako dobije novac za izgradnju crkve od Srbije? Hoćemo li mi vjernici SPC biti strani agenti? Ṣ̌to sa humanitarnim organizacijama, sportskim klubovima ili medijima koji se financiraju od Google oglasa, rekao je Blagić.

Prosvjednike su pred zgradom parlamenta podržali zastupnici Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića i Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta.

Nakon improvizirane konferencije za medije preko puta parlamenta došli su pripadnici Ministarstava unutarnjih poslova i identificirali organizatore skupa za koji su rekli da je nenajavljen. Objasnili su da skup nisu spriječili, ali da su morali provjeriti što se događa ispred zaštićenog objekta, javile su “Nezavisne novine”.

Schmidt uputio žestoke kritike RS-u, ali i vlastima u FBiH

(www.jabuka.tv | Foto: D.Š. / Nezavisne) 

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.