Praljkovo oproštajno pismo: “Ne želim ni groba ni pogreba”

U Praljkovu domu bilo je pohranjeno zapečaćeno pismo koje je stiglo prije dvije godine s uputom da se otvori u slučaju njegove iznenadne smrti.

Otkako je hrvatsku, ali i svjetsku javnost zaprepastila vijest o samoubojstvu Slobodana Praljka koji je usred haške sudnice ispio bočicu s otrovnom tekućinom, teško se oteti dojmu da je general predosjećao ili pak raspolagao informacijama da će sud potvrditi osuđujuću presudu, navodi Večernji list.

Umjesto stigme ratnoga zločinca, kakvim se nije osjećao, radije je izabrao smrt. U prethodno, kako se čini, detaljno razrađenom scenariju.

Prema informacijama kojima raspolaže Večernji list, na najcrnji scenarij bio je spreman još prije dvije godine, kada je i krenuo u razradu svojeg samoubilačkoga plana. A o tome planu, kako se čini, ni njegovi prijatelji pa ni članovi njegove najuže obitelji nisu znali ni najmanju sitnicu.

U njihovu domu na zagrebačkom Kraljevcu, koju su nakon šokantne vijesti iz Haaga počeli obilaziti brojni Praljkovi prijatelji i suradnici, bilo je pohranjeno zapečaćeno pismo s posljednjom željom haaškoga uznika, koje je stiglo prije dvije godine s uputom da se otvori samo u slučaju njegove iznenadne smrti, što se u konačnici i dogodilo.

Večernjak je na naslovnici izdvojio samo dio pisma u kojemu piše: ”Ne želim ni groba ni pogreba, a moj pepeo prospite po Mirogoju.”.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.