Čapljina: Praljkov rodni grad emotivno odao počast preminulom generalu

Na Trgu kralja Tomislava u Čapljini u četvrtak u večernjim satima okupilo se više od tisuću Čapljinaca koji su paljenjem svijeća i molitvom odali počast svojemu sugrađaninu, tragično preminulom generalu Slobodanu Praljku.

”Neću vam se zahvaljivati što ste došli u ovako velikom broju ni što ste se odazvali pozivu da dođete na ovaj skup, jer evidentno je da vam je poziv došao iz srca. Čapljina još jednom pokazuje što je! To smo mi večeras ovdje. Ovo je trenutak da najprije sami sa sobom raščistimo neke stvari, a onda da večeras na tih, miran i dostojanstven, ali prije svega ponosan način odamo počast svim haškim uznicima, a na poseban način našem generalu i sugrađaninu, čovjeku koji je stajao ispred svih nas, generalu Praljku”, rekao je načelnik općine Čapljina Smiljan Vidić.

Kliknite i pogledajte fotografije i iz ostalih gradova koji su odali počast generalu Slobodanu Praljku

Mnogi stanovnici Čapljine i osobno su poznavali generala Praljka, a njegovo posljednje djelo drže visokim moralnim činom.

U crkvi sv. Franje Asiškoga u Čapljini prije paljenja svijeća i okupljanja na trgu održana je sveta misa za generala Praljka i haške uznike.

U Čapljini se u četvrtak pojavila i inicijativa preimenovanja Trga hrvatske slobode u Trg Slobodana Praljka, koju je pokrenula čapljinska udruge mladih sela Dračevo ”Hercegovac”.

Slobodan Praljak u srijedu je u Haagu preminuo u 72. godini. Bio je umirovljeni general-pukovnik Hrvatske vojske. Rođen je 2. siječnja 1945. u Čapljini u BiH. Gimnaziju je pohađao u Širokom Brijegu.  Šest godina je bio u istom razredu s kasnijim hrvatskim ministrom obrane Gojkom Šuškom. Dvije-tri godine sjedili su u istoj klupi. Studirao je u Zagrebu. Od 24. srpnja do 8. studenoga 1993. bio je zapovjednik Glavnoga stožera Hrvatskoga vijeća obrane (HVO).

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.