Poznato na koji način će biti održana Prva pričest u Širokom Brijegu – Jabuka.tv

Poznato na koji način će biti održana Prva pričest u Širokom Brijegu

Prva sveta pričest bit će održana u Širokom Brijegu na mali Uskrs, u nedjelju 11. travnja, u 10:00 sati.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije sam tijek obreda bit će isti poput prošlogodišnjeg.

Odlučili smo da Prve sveta pričest bude u crkvi samo za prvopričesnike dok će vani biti postavljen video zid preko kojeg će roditelji i ostali moći pratiti svetu misu. O svemu smo obavijestili Stožer, izjavio je za portal Jabuka.tv župnik Župe Uznesenja BDM u Širokom Brijegu fra Stipe Biško.

S obzirom da je u ljubuškoj župi Humac Prva pričest odgođena zbog većeg broja zaraženih prvopričesnika, mnogi roditelji su se pitali što će biti s Prvom pričesti u Širokom Brijegu. Ona će se ipak održati, a kako nam je rečeno, za sada se samo jedan zabrinuti roditelj javio širokobriješkim franjevcima.

fra Stipe Biško

Prve svetu pričest nismo odgađali jer nam nije poznato da je itko od djece pozitivan na koronavirusa. Nitko od roditelja nam nije prijavio da je dijete bolesno, zaključio je u izjavi za portal Jabuka.tv župnik fra Stipe Biško te dodao ako se netko od roditelja boji za svoje dijete da se slobodno javi širokobriješkim franjevcima.

Kako nam je potvrđeno, Prvu svetu pričest primit će 193 prvopričesnika. Proba za sve prvopričesnike bit će održana na Veliku subotu, 3. travnja, u 9:00 sati.

U kasnim poslijepodnevnim satima oglasio se i Stožer civilne zaštite ŽZH.

Slijedom brojnih upita, obaviještavamo Vas kako Stožer civilne zaštite, kao ni Zavod za javno zdravstvo ŽZH, nisu obaviješteni o skupu koji bi trebao imati veći broj osoba od dozvoljenog.

Podsjećamo, trenutno je ograničenje okupljanja u zatvorenim prostorima do 25 osoba, a na otvorenim prostorima do 40 osoba. Ograničenje kretanja je od 21 do 5 sati i vrijedi do 14. travnja.

Trenutno na prostoru Županije imamo 1.453 aktivno oboljele osobe od koronavirusa i tendenciju porasta oboljelih, poručili su iz Stožera.

Uz ovo su priložili dopis od 29. ožujka.

Odgođena Prva sveta pričest na Humcu

(www.jabuka.tv | Foto: Arhiva 2018.)